Ако те се съгласят, ще бъдат дислоцирани на полигона Ново

...
Ако те се съгласят, ще бъдат дислоцирани на полигона Ново
Коментари Харесай

България води разговори с Италия по създаването на многонационалната бойна група

Ако те се съгласят, ще бъдат дислоцирани на полигона Ново село. Адмирал Евтимов и ръководителят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер следиха демонстрации на качества на многонационалната бойна група на полигона Ново село. В учението взе участие и рота „ Страйкър “ на американската войска, посочи БНР.

До месец ще стане ясно дали ще има италианска група, сподели адмирал Ефтимов и добави, че първи се чака да дойдат английски военни.

" Италианският контингент ще бъде настанен тук и ще продължим подготовката по асемблирането на тази група. Към тази група ще има придадено и българско формирование. Ще продължи и подготовката и на тази бойна група, която направихме и както споделих, равнището ни е да имаме многонационална бригада под българско командване на наша територия ", сподели началникът на защитата..

Адмирал Евтимов разяснява опциите за отдаване на техническа помощ за защитни цели на Украйна, в случай че Народното събрание даде мандат на държавното управление да направи това.

" Ако се вземе политическо решение, ще бъде изпълнено по този начин, без да се нарушава боеготовността на българската войска ".

Адмирал Роб Бауер разяснява, че отпущането на каквато и да помощ за Украйна е суверенно решение на всяка страна: " Украйна е пределно ясна в това, което желае и помощта е освен военна. Така, че доста значима е комплексната помощ, която и се обезпечава от всички съдружници, както и страните отвън Алианса, защото огромна общественост от страни обезпечава помощ на Украйна ".

Адмирал Бауер разяснява още, че не знае дали Мариупол е паднал, само че в случай че Русия навлезе в територия на страна от НАТО, това ще е прекрачване на алената линия и Алиансът ще би трябвало да реагира.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР