Ако сте се чудили кои са най-опасните пътища в Европа,

...
Ако сте се чудили кои са най-опасните пътища в Европа,
Коментари Харесай

Топ 10 най-опасни пътища в Европа

Ако сте се чудили кои са най-опасните пътища в Европа, то ние ще ви покажем някои от тях. Стръмни, живописни и страховити, вижте кои са те.

1. Автомагистрала „ Тракия “, България

„ Най-опасният път в България е автомагистрала „ Тракия “. Движението е натоварено. Пътят е зле поддържан и посипан с дупки “, споделят във френски документален филм на Java Films.

Доклад на Института за пътна сигурност демонстрира, чеза интервала 2020-2022 година на автомагистралите в България са починали 150 души вследствие ПТП.

За съпоставяне в Австрия има 1720 км. автомагистрали, а за интервала 2020-2022 година починалите са 88 души, или приблизително на година умират по 29,3 души.

Съотносимо към километрите автомагистрали, това значи, че на 59 км автомагистрала умира един човек приблизително годишно. Рискът да загинеш на автомагистрала в България е 3,5 пъти по-голям, в сравнение с в Европейски Съюз.

2. Мангартскипът, Словения

Мангартският енай-високо разположеният път в Словения с надморска височина от 2055 метра и издигнат през 1938 година. Той не е прочут със смъртни случаи, само че крие доста опасности, което го прави рисков за пътешестване. Проходът Мангарт се намира на границата сред Италия и Словения.

3. Проход Стелвио, Италия

Италианските Алпи са една от известните дестинации за всички типове туристи. Проходът Стелвио е трогателен, само че и доста рисков маршрут. Пътят е цялостен с остри завои.

4. Атлантическият път, Норвегия

Атлантическият път е един от най-живописнитев света, нолошото време, силниятвятър и вълните могат да трансфорат тозимаршрут в подъл.

5. Крайбрежни пътища, Хърватия

Пътищата, които минават по крайбрежието на Хърватия, са известни с остри завои, които могат да отведат пътуващите доръба на скалата.

6. Проход Фурка, Швейцария

Преследването с коли в един от филмите на Джеймс Бонд е снимано в тозипроход. Когато не се употребява като снимачна площадка, този стръмен, лъкатушен път основава много компликации при шофиране. Разположен на съвсем 8 000 фута (2438 метра)над морското ниво и с голям брой завои, пътят е затворен през зимата, с цел да не се постанова водачите да се оправят с сложния терен.

7. Patiopoulo-Perdikaki Road, Гърция

Пълен с дупки, без защитни бариери и доста хлъзгав (особено когато вали), гръцкият път Patiopoulo-Perdikaki е предизвикателство за всеки водач.

8. Пасубио, Италия

Може да е прочут с невероятните си гледки, само че след избран миг достъпът запревозни средства е стеснен.

9. Трансфъгърашкото шосе, Румъния

Пътят се вие презКарпатите. Той включва остри завои, вълнуващи тунели и виадукти. Създаден е през 70-те години като стратегически боен път, само че в никакъв случай не е бил употребен за тази цел. Той е затворен от края на октомври до юни поради снега.

10. Маршрут 622, Исландия

Отнема към 46 километра през скали, планини и панорама към морето. Маршрутът е скалист, рисков, а от време на време и кален. Човек несъмнено би трябвало да е убеден в уменията си, с цел да премине през пътя. Поради метеорологичните условия той е затворен от ноември до април.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР