Ако сте нормално човешко същество, а не някаква роботоподобна машина,

...
Ако сте нормално човешко същество, а не някаква роботоподобна машина,
Коментари Харесай

8 начина за по-бързо събуждане

Ако сте обикновено човешко създание, а не някаква роботоподобна машина, тогава ставането в избран час за работа/лекции е един от сложните моменти в деня ви. На всеки му се случвало да натисне най-малко 2-3 пъти snooze бутона на алармата, да се завие през глава, след което да препуска истерично из къщи, с цел да успее да се излезе в точния момент. Тези елементарни трикове ще ви спестят заран, близка до инфарктна обстановка.

Пригответе си чаша вода на нощното шкафче

Отваряте очи и към този момент сте изпили една от наложителните си 8 чаши вода дневно. Освен това сте хидратирали организма след съня и сте създали нещо положително за метаболизма си. Получавате бонус точки, в случай че имате времето и силата да добавите сока на един лимон - по този начин водата ще подейства като метла на стомаха и ще ви зареди с витамин С.

Преместете алармата

Всъщност телефона, тъй като подозираме, че като огромна част от хората на планетата го ползвате за пробуждане. Най-лесното нещо е да седи до възглавницата ви - толкоз е просто да натиснете snooze. Ако обаче го оставите в другия завършек на стаята, ще се наложи да станете, с цел да спрете настойчивото звънене. Бонусът тук - когато си лягате, ще оставите телефона надалеч, което значи, че няма да губите от съня в безсмислено скролване през Фейсбук.

 Снимка 315109

Не пускайте щорите

Слънчевата светлина работи като естествена тревога, а и човешкият организъм е естествено " програмиран " да се задейства с изгрева. Затова вдигнете щорите или дръпнете пердетата от вечерта. Слънчевите лъчи да свършат черната работа на сутринта.

Забравете за чашата вино

Да - естествено, че в края на работния ден имате потребност от чаша-две вино или най-малко от гъсто топло капучино. Те обаче работят като стимулант на нервната системата и ще създадат заспиването по-трудно. Ставането - също. Заменете ги с билков чай.

 Снимка 315107

Настройте кафемашината

Повечето нови модели имат функционалност, с която да ги настроите сами да подготвят кафето в избран час. Какво по-хубаво от тава да се разсъните с аромата на готово кафе?

Сменете настройката

Мразите да ставате рано? Кажете си, че обичате. Колкото и снизходително да се отнасяме към известната логика на психиката, в действителност повтарянето на избрана " мантра " като да вземем за пример " толкоз обичам ранните утрини " има резултат.

Пийте мелатонин

Мелатонинът е хормон, който се създава в организма през нощта и усъвършенства съня. Може да вините дефицита му за недоспиването. Консултирайте се с общопрактикуващия си доктор дали може да го приемате като хранителна добавка.

 Снимка 315108

Ограничете сериалите

Знаем, че няма нищо по-сладко от това да натиснете " идващ епизод " и по този начин да изкарате най-малко няколко часа пред екрана. Ако обаче ви следва ранно ставане, най-добре отложете Netflix маратона за уикенда.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР