Ако сте любители на сладкото, информацията, че консумацията на шоколад

...
Ако сте любители на сладкото, информацията, че консумацията на шоколад
Коментари Харесай

Шоколадът на закуска и преди лягане помага за...

Ако сте фенове на сладкото, информацията, че потреблението на шоколад може да ни помогне да отслабнем, ще ви зарадва.

Неотдавнашно изследване, извършено в „ Brigham and Women’s Hospital ” в Бостън, откри, че потреблението на млечен шоколад на закуска може да помогне на тялото ни да изгаря мазнините по-бързо.

За изследването откривателите дават 100 грама шоколад на 19 дами в менопауза в продължение на две седмици заран в границите на един час след пробуждане и по-късно още веднъж вечер, един час преди лягане.
 Студеният душ може да ви погуби, спрете да се къпете по този начин! Студеният душ може да ви погуби, спрете да се къпете по този начин!
Редовното взимане на противоположен душ тренира сърдечно-съдовата система, само че когато са изложени на студена вода, хората със сърдечно-съдов...

Вероятно смятате, че това е сигурен метод за напълняване, само че грешите. Резултатите демонстрират, че шоколадът не е довел до смяна в телесното тегло на респондентите, а даже е оказал помощ за намаляване. Според тях, потреблението на шоколад заран може да помогне за изгарянето на мазнини, както и за намаление на равнищата на кръвната захар. Обяснението евентуално се крие в някои от веществата, присъстващи в какаото, от което е изработен шоколадът. Това са флавоноиди, които усилват окисляването на мазнините. Трябва да се добави, че потреблението на шоколад на закуска е помогнала за контролиране на съня на респондентите и за ускоряване на метаболизма. По време на изследването храните, които са яли, разнообразни от шоколад, по никакъв метод не са били лимитирани. Сутрешната/вечерната доза шоколад има позитивни резултати върху глада и апетита , по-ниския банкет на захар денем, състава и действието на бактериалната чревна флора и съня.

Авторите на проучването заключават, че е значимо освен какво ядем, само че и по кое време го ядем, тъй като времето на консумация може да повлияе на психическите механизми, свързани с ръководството на тежестта.

Респондентите не са наддавали на тегло, макар че са нараснали дневния си банкет на калории, по-малко гладни са били и жадуващи за по-малко сладкиши денем. Доказано е също, че кортизолът, хормон на напрежението, е по-нисък при консумация на шоколад заран, в сравнение с вечер.

Преди обаче да се „ нахвърлите ” на шоколад заран или преди лягане, имайте поради, че както всичко останало в живота, и вие би трябвало да сте умерени в потреблението на шоколад.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР