Ако сметките за ток скочат, много от нас ще опитат

...
Ако сметките за ток скочат, много от нас ще опитат
Коментари Харесай

Смяната на времето ни създава много проблеми

Ако сметките за ток скочат, доста от нас ще опитат да пестят. А пестенето на електрическа енергия е главната причина, поради която преди век е въведено лятното часово време. 

Този уикенд ще би трябвало да преместим стрелките на часовника с час напред.

„ Сънят ни е даден от природата, тъй като по този метод можем да правим мозъчна активност – да учим и да работим по-добре “, означи пред Bulgaria ON Air психологът Детелина Стаменова.

У нас промяната на часовото време на зимно и лятно е според с разпореждане №94 от 13 март 1997 година на Министерския съвет . С него се вкарва всяка година в нощта против последната неделя на октомври лятното часово време да премине в зимно, а в последната неделя на март – към лятно.

„ Ние би трябвало като хора и организми да се съобразяваме с време, което е изкуствено наложено през държавните системи. Заради това би трябвало бъдем деликатни, нежни и състрадателни към личните си организми, като облекчим удара от ненужната смяна на времето “, добави Стаменова.

Според експерта преходът от зимно към лятно часово време основава доста проблеми на индивида от недоспиване до депресии. А с цел да се съвземем от смяната душевен, е належащо повече от месец.

„ Вредите са най-много върху циркадните ритми, те са свързани с процесите ни на заспиване – от това какъв брой изпадаме в бездънен сън, който ни кара да почиваме. Енергията ни, когато не сме спали, е по-ниска и прибягваме към повече приемане на калории, други може да са по-раздразнителни. Заради зимните месеци, където има повече мрачевина, количеството на Витамин D при множеството хора е намаляло, което води до по-голям депресивитет “, акцентира Детелина Стаменова.

Експертът поучава: „ Когато пристигна неделя, да не се пробвате да ставате в новото време. Преходът да бъде по-плавен “.

https://novini.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР