Ако силата на ДБ е само в това да вади

...
Ако силата на ДБ е само в това да вади
Коментари Харесай

Иван Таков: От ДБ ще са по-полезни да защитят с плам ремонта на 36-о СУ, вместо смяната на името му

Ако силата на Демократична България е единствено в това да вади скелети от дрешника, вместо да взе участие в смяната на страната към по-добро, няма никаква изгода от нея, безапелационен е Калоян Паргов

Общинските съветници от Демократична България ще са по-полезни, в случай че защитят с жар ремонта на 36-о СУ „Максим Горки“, вместо промяната на името му. Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия – София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков, който участва на съвещанието на Комисията по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие. На нея през днешния ден беше импортиран за разискване отчет от Веселин Калановски с предложение за промяна на името на учебното заведение от „Максим Горки“ на „Ген. Иван Колев“. Той провокира скандал, откакто общинските съветници от „БСП за България“ изрично се опълчиха и членовете на комисията гласоподаваха да бъде отсрочен.

„За разика от вносителите, аз имах опция да приказвам с хора, учили в него, с родители на деца, които се образоват там сега, с членове на педагогическия и на родителския съвет. Всички те са срещу смяната на името на учебното заведение, сподели Иван Таков. – Разбрах, че Веселин Калановски не го е направил, преди да внесе отчета си. Не си е направил труда да се свърже и с районния кмет. Но пък посочи, че кмет на село отвън България бил доста „За“ промяната на името на училището“.

Иван Таков се обърна и към Грети Стефанова от Демократична България, която дълги години е била заместник-кмет по културата в регион „Красно село“, на чиято територия се намира 36-о СУ „Максим Горки“. „Дълбоко се колебая, че с подобен жар се е борила да бъде ремонтиран течащият покрив на учебното заведение или да бъде асфалтиран дворът му, с какъвто през днешния ден пази смяната на името“, добави ръководителят на Българска социалистическа партия – София. Таков беше засегнат, че общинските съветници от Демократична България не са се посвенили да посегнат и на образованието за да извлекат дивиденти от политическата обстановка сега.

„Вчера регионалният шеф имаше смелостта и доблестта да върне 3 незаконосъобразни решения на Столичния общински съвет, а през днешния ден входът на Областната администрация на София град осъмна залята с алена багра, разяснява той. – Какво по-голямо доказателство от това, че сходни решения са конюнктурни, повърхностни и за тези, които ги поддържат, законите в страната ни нямат никакво значение. Казвам това, с цел да са готови шефът и педагогическият състав на 36-о СУ какво може да им се случи в тази обстановка. Ситуация, в която бяха въвлечени безусловно излишно. Защото от Демократична България беше основан неестествен проблем, който на процедура въобще не съществува“.

Според Калоян Паргов, който е член на Комисията по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие, в случай че от Демократична България в действителност желаеха да бъде възобновена историческата правдивост, щяха да предложат да бъде върнато първото име на 36-о СУ „Св. Св. Кирил и Методий“. „Проблемът на сътрудниците от Демократична България е, че показват всяка обстановка по този начин, както на тях им е угодно, разяснява той. – И за всички несгоди през последните 50-60 години упрекват Българска социалистическа партия. Да, ние носим нашата отговорност и нееднократно сме го заявявали. Ако обаче силата на Демократична България е единствено в това да вади скелети от дрешника, вместо да взе участие в смяната на страната към по-добро, няма никаква изгода от нея“.

Според Иван Виделов, също член на Комисията по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие, опълчването на две безспорни персони, каквито са и Максим Горки – пет пъти номиниран за Нобелова премия за литература – и ген. Иван Колев – български офицер, генерал-лейтенант и Бащата на българската кавалерия – единствено по себе си е неуместно. „Надявам се, че кметът Фандъкова, като някогашен преподавател по съветски език, също не поддържа сходно предложение. Интересно ще ми бъде да видя по какъв начин би го защитила пред министъра на образованието, в случай че сътрудниците в общинския съвет проявят неблагоразумието да поддържат отчета на Веселин Калановски“, разяснява Иван Виделов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР