Ако се води дебат в парламента, той се води в

...
Ако се води дебат в парламента, той се води в
Коментари Харесай

Свалите картите на масата! Знакова фигура от ГЕРБ разкри кого ще подкрепят при третото гласуване за председател

Ако се води спор в Народното събрание, той се води в пленарна зала. Борисов е водач на партията, в Народното събрание си имаме ръководител на парламентарната група, легитимността е цялостна. Така че въобще няма никаква причина да има лидерска среща. Това съобщи пред Нова телевизия Даниел Митов от ГЕРБ.

„ Ние не сме се оплели в триумфализъм, търсим разговор, отказахме се от нашия претендент. Търсим по какъв начин да се сложат основите на някакви кардинални положения, към които партиите да беседват. Това по някаква причина Политическа партия го назовават „ задкулисие “, разяснява още той.

„ За имена ще приказваме в зала, за имена ще приказваме на председателски съвет. Какви са тези „ критерии “, за които приказват Промяната?! Проблемът не е в разпоредбите. Проблемът е, че би трябвало да намерим някой избираем, към който можем да се обединим всички “, означи Митов.

„ Другото нещо, което слушам и което почтено казано ме изумява, е терминът „ безпринципна диалогичност “, което ме вбесява поради безсмислието на тази фраза “, добави той.

Митов съобщи прочувствено: „ Политическа партия ни назовават „ безпринципни “, „ талибани “, че беседваме единствено със себе си пред огледалото и всичко друго е „ задкулисие “ и „ мафия “. Защо лицемерничат?! “.

Запитан за кого ще гласоподават през днешния ден, той съобщи: „ Не знам дали господин Цонев ще бъде препоръчан отново. Той вероятно може да получи такава поддръжка въз основата на диалозите, които се водят на председателски съвет. Така сме решили “.

„ Днес ще стартираме оня диалог, който приключихме нощес. Ще търсим благоприятни условия, правила, към които да изберем ръководител. Вчера този диалог потегли и би трябвало да се придържаме към традициите на парламентаризма. Хората чакат от нас да си приказваме, не да се обичаме. Имам чувството, че сега Политическа партия имат предпочитание да се върви на нови избори, тъй като тяхното държание е тъкмо такова. И другото ми чувство е, че блокират работата на Народното събрание, с цел да не може да тръгне гласоподаване по Украйна “, съобщи Даниел Митов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР