Ако се стараете да водите здравословен начин на живот, то

...
Ако се стараете да водите здравословен начин на живот, то
Коментари Харесай

Какво представлява кето диетата и доколко е ефективна?

Ако се стараете да водите здравословен метод на живот, то евентуално сте чували за кето диетата.

Тя е един от най-популярните режими на хранене сега. Стана много известна през последните години измежду всички хора, които желаят да влязат във форма или просто да стартират да водят по-здравословен метод на живот.

Някои от вас може би към този момент са чували за положението на кетоза, при което се изгарят елементарно насъбраните мазнини в тялото. Гладуването е бърз способ за влизане в такова положение, само че в дълготраен проект то не е оптимално решение за влизане във форма за множеството от нас.

Тук на помощ идва кето диетата, която ни оказва помощ да достигнем положение на кетоза без да се подлагаме на недояждане.

Следвайки кето диета подтикваме организма ни да създава кетони, т.е. да изпадне в положение на кетоза.

С помощта на кето диетата можем освен да влезем в мечтаната форма, само че и да подобрим здравословното си положение и да се усещаме по-енергични и витални.

Ако желаете да се запознаете по-подробно с термина  кето диета , то в идващите редове ще ви предоставим някои забавни обстоятелства за този тип режим на хранене.

Какво съставлява кето диета?

Кето диетата (наречена още кетогенна) съставлява режим на хранене, който включва доста малко количество въглехидрати. Малкото количество въглехидрати при кето диетата се замества с белтъчини и мазнини.

По време на следването на тази диета организмът изпада в метаболитно положение наречено “кетоза ”, при което се реализира дейно изгаряне на мастните му ресурси.

Основната цел при процеса кетоза е изгарянето на запасите от мазнини в тялото, които служат като главно гориво за неговото действие. Тоест кетоните (молекули предоставящи сила на тялото) се употребяват под формата на главно гориво за метаболитните процеси в тялото.

Кетоните се образуват в черния дроб от мазнините и те се явяват са един тип различно гориво за тялото при условия на незадоволително количество захар (глюкоза) в кръвта.

Както знаем, с цел да действа оптимално мозъкът ни се нуждае от сила. За разлика от мастните киселини кетоните могат да преминат кръвно-мозъчната преграда.Тъй като при понижен банкет на въглехидрати мозъкът се нуждае от глюкоза,за да действа, кетоните надлежно му служат за храна.

По време на кето диетата също по този начин равнищата на инсулин ( хормон виновен за съхраняването на мазнините) в организма понижават.Това е причина за по-ефективното изгаряне на подкожните мазнини в тялото по здравословен и ефикасен метод.

Кето диетата основава условия в организма, при които той стартира да употребява запасите от мазнини като сила. Вследствие на процеса кетоза от мастните ресурси се освобождава огромно количество мастни киселини. Голяма част от тези мастни киселини отиват в черния дроб, където минават развой на окисление и се трансформират в кетони.

Приемът на въглехидрати при кетогенната диета е под 50 гр., а в някой случаи може и да бъде под 20 гр. Тя може да се съблюдава за неустановен интервал от време и включва многообразие от здравословни натурални храни, в които наличието на въглехидрати е минимално.

При този тип диета се понижава приема на всички типове храни богати на въглехидрати- зърнени храни, бообови растения, кореноплодни растения (картофи), плодове, сладкиши, сладки безалкохолни питиета, диетични храни с подсладители, нездравословни мазнини, алкохол и алкохолни питиета.

Кето диетата е потвърден способ за съкращаване на тежестта, възстановяване на здравето и тонуса и повишение на равнищата на естествена сила
Също по този начин се счита, че кето диетата може да помогне за лекуването или предотвратяването на някои съществени болести, като да вземем за пример диабет вид 2.

Основни преимущества на кето диетата:

  • Контрол над апетита
  • Регулиране на кръвната захар и равнищата на инсулин
  • Повече сила
  • Подобряване на физическата устойчивост
  • Предпазване от сърдечно-съдови болести
  • Предотвратяване на признаците и лекуване на Алцхаймер

Прочети още:

  • Колко ще отслабнете след седмица на кетогенната диета?
  • Кето грип: Какво е това и по какъв начин да го избегнете
  • 51 Кето предписания за намаляване
Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР