Ако се съмнявате в е-търговец, може да го проверите в

...
Ако се съмнявате в е-търговец, може да го проверите в
Коментари Харесай

Е-търговците могат да бъдат проверявани в НАП от всеки потребител

Ако се съмнявате в е-търговец, може да го ревизирате в Национална агенция за приходите. 

Регистрирането и наличието на един е-търговец в Публичния лист на Национална агенция за приходите с електронни магазини изсветлява неговата активност и покачва доверието на клиентите, защото за тях това е знак, че си имат работа с правилен търговец, научи  от пост на приходната организация в обществените мрежи.

На какви условия би трябвало да дава отговор един онлайн търговец коментира Милен Минчев, държавен специалист по приходите в дирекция " Контрол “ в Национална агенция за приходите в подкаст " Електронна търговия “ от поредицата " Данъците/Осигуряването, без които не можем “.

" За да попадне в Списъка на Национална агенция за приходите с електронните магазини, един е-търговец би трябвало да дава отговор на избрани условия – да е длъжен да издава платежен документ “, показва Минчев.

Един от типовете платежни документи е фискална касова записка. Тя може да е издадена от фискално устройство или от интегрирана автоматизирана система за ръководство на комерсиалната активност. При заплащане с дебитна или с кредитна карта следва да издава документ за вписване на продажбите, който не е от фискално устройство. При заплащане с пощенски паричен превод също би трябвало да се издава документ. Всеки един от тези документи имат избрани реквизити, които са разказани в Наредба Н18.

Минчев сложи акцент върху това, че всяко едно лице, което реализира комерсиална активност през интернет е длъжно да подаде посредством уеб страницата на Национална агенция за приходите тази информация преди започване на своята активност. Той добави, че в случай че не го направи, предстои на глоба. Също по този начин би трябвало да се знае, че подаването на тази информация не лимитира комерсиалната активност на лицето.

След като е-търговецът бъде регистриран и попадне в Публичния лист на Национална агенция за приходите, част от подадената от него информация влиза в този лист. И всеки клиент може да ревизира дали търговецът, от който пазари, попада в листата.

" Включването в този лист в някаква степен покачва доверието към търговеца, тъй като по този метод той сподели една бистрота към своите клиенти, не се е скрил зад някаква платформа. По този метод могат да се покачат неговите продажби, както и доверието към него “, споделя още Милен Минчев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР