Ако се отнасяте внимателно към грижата за себе си, това

...
Ако се отнасяте внимателно към грижата за себе си, това
Коментари Харесай

Ако забележите това в корените на зъбите си, започнете лечение!

Ако се отнасяте деликатно към грижата за себе си, това включва постоянно миене на зъбите. Ако забележите, че основата на зъба стартира да се оголва, би трябвало да започнете лекуване незабавно. В тази публикация ще откриете 6 от най-ефективните предписания за битка с този проблем.

Този проблем води до дискомфорт и е съпроводен от доста неприятни мъчителни чувства и води до струпване на бактерии, които унищожават зъбите и предизвикват инфектиране на венците.

Защо това се случва и какво би трябвало да се направи, когато зъбните шийки са оголени? Този проблем може да се появи по аргументи, като да вземем за пример заболяване на венците, приемственост, тютюнопушене и неправилна хигиена на устната празнина.

Оголените шийки и корен на зъба предизвикват кариес и инфекции.

Ето някои елементарни и естествени предписания, които ще ви оказват помощ бързо и дейно да се справите с този проблем.

1. Сусамово масло

Сусамовото масло може да се бори с натрупването на бактерии, по тази причина е целесъобразно да изплаквате зъбите си със сусамово масло. Вземете 1 чаена лъжичка масло и изплакнете зъбите си за 2-5 минути. Вашите венци ще бъдат здрави.

2. Зелен чай

Ако постоянно пиете една чаша топъл зелен чай, ще убиете бактериите, които предизвикват инфекции.

3. Алое вера

Всички знаем за изгодите от алое вера. Ако употребявате алое гел като вода за уста или при почистването на зъбите, ще предотвратите по-нататъшното разпространяване на инфекции по венците.

4. Евкалиптово масло

Това масло има защитни свойства, които оказват помощ за справяне с раздразнените венци. То е доста дейно при убиването на бактериите в устата и може да го употребявате като вода за уста и по-късно да изплакнете с вода.

5. Кокосово масло

Нанесете маслото непосредствено върху венците и го използвайте под формата на паста, като добавите малко сода. Това ще помогне на вашите венци да бъдат мощни и да премахнете инфекциите и бактериите.

6. Бял равнец

Той има стягащи и антисептични свойства, които предотвратяват увреждането на венците. Плакнете зъбите си с запарка от равнец един път дневно и венците ви ще бъдат здрави.

Всичко, което би трябвало да извършите при оголени зъби, е деликатно да методите към грижата за устната празнина и да се възползвате от рецептите нагоре, което би трябвало да помогне за справяне с казуса. Но в случай че не съумеете в това, би било по-правилно да се обърнете за помощ към ортодонт, който ще ви даде профилирана помощ и препоръки. Обърнете внимание на здравето на вашите зъби. Споделете тази обява с приятелите си.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР