Ако се наблюдават по-продължително време симптоми на повишена умора и

...
Ако се наблюдават по-продължително време симптоми на повишена умора и
Коментари Харесай

Продължителните симптоми на повишена умора може да се дължат на заболяване

Ако се следят по-продължително време признаци на нараснала отмалялост и понижена физическа интензивност, може да това да се дължи на някакъв тип заболяване. Това сподели за Радио „ Фокус “ - Бургас Миро Рахнев, хомеопат и психотерапевт. Според думите му следователно експертът би трябвало да бъде доста акуратен и прецизен в самото диагностициране.
„ Да, признаците на пролетната отмалялост включват отмалялост, от време на време човек може да изпадне в някакъв тип незаинтересованост, да се усеща малко по-депресивен, както и да бъде по-плачлив, раздразним или да не може да се концентрира, в случай че работи някаква креативна работа “, добави експертът. Според Рахнев някой хора губят сън, физическа интензивност и това е обвързвано нормално с прекосяване от единия сезон в другия. Според Рахнев признаците на отмалялост могат да стартират още от есента, да продължат през зимата и да стигнат чак до късна пролет.
„ Препоръчвам преди всеки да си сложи така наречен самодиагноза да си направи някои рутинни изследвани, с които да се изключи опцията от по-сериозни болести и от там нататък да работи на този принцип “, съобщи хомеопатът и добави, е кръвната картина би могла да покаже избрани равнища на хемоглобин или броя на алените кръвни кафези. Разчитането на индикаторите би могъл да го свърши персоналният доктор.
„ Конкретно за лечението, то това не е заболяване, а може да се назова положение. Поради тази причина няма и лекуване към възприятието на „ пролетна отмалялост, по-скоро бих предложил въвеждане на някои промени в метода на живот, храненето. При един добър хранителен режим ние бихме могли това да си спестим. Затова е значимо диетата да бъде оптимално уравновесена, да има в нея задоволително количество – минерали, витамини, фибри “, сподели още той. По думите на Миро Рахнев неподходящо е и действието на огромните количества захар. Те могат да бъдат причина за формиране на субстанции, които подтикват избрани възпалителни процеси.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР