Ако се кандидатира за президент на САЩ, Майкъл Блумбърг няма

...
Ако се кандидатира за президент на САЩ, Майкъл Блумбърг няма
Коментари Харесай

Майкъл Блумбърг не иска политически дарения, ако се кандидатира за президент на САЩ

Ако се кандидатира за президент на Съединени американски щати, Майкъл Блумбърг няма да приема политически дарения, а в случай че завоюва, няма да взема заплата. Това съобщи неговият почитан консултант Хауърд Улфсън, заяви Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Той не е приемал политическо подаяние през живота си. Няма да стартира в този момент ", съобщи водещият консултант на милиардера. Улфсън добави в изявление, че Блумбърг не може да бъде платен.

Блумбърг е считан за един от десетте най-богати хора в света. Има всички признаци, че той възнамерява да се включи в конкуренцията за кандидат-президентската номинация на Демократическата партия на Съединени американски щати. През последните дни той сътвори избирателен щаб и беше включен в първичните избори в минимум три щата.

Неговият екип е отделил над 30 милиона $ за телевизионни реклами, които ще стартират да се излъчват от през днешния ден в няколко водещи щати, в които се организират първичните избори.

Богатството на Блумбърг към този момент стана централна тематика, до момента в който обществото чака формалното оповестяване на кандидатурата му. Съперниците му от Демократическата партия към този момент разясняват отрицателно новините за плануваната масирана рекламна акция, отбелязва АП.

Всички средства за акцията на милиардера ще дойдат от личния му джоб. Колко е подготвен да заплати Блумбърг? " Колкото е належащо, с цел да победи Доналд Тръмп ", съобщи Улфсън.

През 2016 година Блумбърг обмисляше да бъде самостоятелен претендент, само че се отхвърли, с цел да не отслаби демократите кандидатурата му и да помогне на Доналд Тръмп. Сега обаче Блумбърг е на мнение, че нито един от множеството претенденти на демократите не е задоволително добре позициониран, с цел да се пребори с президента, сподели съветникът му Хауърд Улфсън при започване на ноемрви, когато заяви, че Блумбърг обмисля дали да влезе в конкуренцията за Белия дом.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР