Ако се интересуваме поне малко от здравословно хранене, трябва да

...
Ако се интересуваме поне малко от здравословно хранене, трябва да
Коментари Харесай

Комбинирай това

Ако се интересуваме най-малко малко от здравословно хранене, би трябвало да сме наясно, че освен количеството, само че и комбинирането на продуктите е от голяма важност за нашето здраве и тегло. Ето някои одобрени комбинации и обяснението за тях.

Спанак и ягоди

На пръв взор странна, само че много разумна и потребна композиция. Нашият корем мъчно обработва желязото , което одобряваме с храната. За да стане този развой по-ефикасен, се нуждаем от несъмнено количество витамин С . А него можем да си набавим точно с ягодите.

 Снимка 357830

100 мг от най-разпространения витамин усъвършенстват четири пъти усвояването на желязото. Така салатата от спанак и ягоди разрешава да ги оползотворим по най-хубавия метод . По предпочитание, може да прибавим и малко сирене.

Сурови зеленчуци и яйца

В множеството сурови зеленчуци се съдържа потребни субстанции (каротеноиди), които сe борят с разнообразни болести. Но и те, както желязото, имат потребност от помощ, с цел да бъдат изцяло усвоени .

Именно по тази причина е добре да прибавим към обичаните си зеленчуци и едно-две яйца - варени или пържени. Мазнините от жълтъка им са тъкмо този проводник, от който потребните субстанции имат потребност. Три яйца - три пъти повече усвоени каротеноиди. Разбира се, не би трябвало и да прекаляваме.

 Снимка 357844

Същият позитивен резултат от зеленчуците може да извлечем и посредством салата със зехтин. Мазнините в него играят ролята на проводник на каротеноидите.

Месо и розмарин

Отнася се най-много за печени меса. При процеса на приготвянето им се отделят субстанции , които някои учени показват като аргументите за образуване на ракови кафези в човешкия организъм.

Розмаринът, които прибавяме преди готвенето, съдържа антиоксиданти , които обезвреждат този развой и следствията от него. Още една изгода, с изключение на по-добрият усет.

 Снимка 357862

Куркума и черен пипер

При подправките също има целесъобразни комбинации, всяка със своите изгоди. Предложената в тази ситуация още веднъж е обвързвана с по-успешно асимилиране на съответно вещество.

Това е куркуминът , които има редица изгоди, една от които е противовъзпалително и антираково деяние. Но в случай че не комбинираме куркумата с черния пипер, рискуваме да не усетим този резултат.

 Снимка 357853

Важно разяснение е, че прекаляването с куркума води до камъни в бъбреците . Много хубаво в никакъв случай не е на хубаво.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР