Ако се чувствате напрегнати или ви боли някоя част от

...
Ако се чувствате напрегнати или ви боли някоя част от
Коментари Харесай

Отърви се от стреса и болката: Как да си направим сами масаж у дома

Ако се чувствате напрегнати или ви боли някоя част от тялото, недейте да прибягвате незабавно до болкоуспокояващите. Масажната терапия може да ви помогне да се почувствате по-добре, защото тя има доста физически и душевен изгоди – от облекчение на болката, до постигане на положение на разпределяне.

За благополучие, не всеки път е належащо да посещавате теляк, с цел да извлечете тези изгоди. Самомасажът може да бъде не по-малко потребен, в случай че умеете да го прилагате вярно. 

Самомасажът е потреблението на вашите ръце, принадлежности или предмети, с цел да масажирате болезнени и схванати елементи от тялото, вместо да посетите лицензиран експерт. Усвояването на някои техники за самомасаж може да бъде потребен метод за усмиряване на напрежението и болката, причинени от неприятна поза или даже някои хронични болести. 

Ако желаете да опитате самомасаж за облекчение на болката, в галерията по-долу може да намерите някои от най-хубавите и безвредни техники за самомасаж, които да опитате вкъщи.
 Техники за самомасаж вкъщи  Техники за самомасаж вкъщи  Техники за самомасаж вкъщи  Техники за самомасаж вкъщи
Самомасажът е елементарен, комфортен и на първо място на ниска цена метод да се насладите на преимуществата на масажната терапия. А какво по-хубаво от това, че може да го вършиме в уюта на личния ви дом? Може да си пуснете обичаната ви релаксираща мелодия, да запалите обичаната си ароматна свещ и въобще да си създадете мечтаната от вас атмосфера.

Самомасажните техники могат да оказват помощ за облекчение на: стрес, безпокойствие, главоболие, храносмилателни разстройства, мускулно разпъване, мускулна тресчица и доста други типове болежка.

 масаж iStock

Когато се включи като част от повсеместен проект за лекуване, самомасажът може също да помогне за справяне с хронични болести като фибромиалгия или артрит. Въпреки това не би трябвало да замества постоянното здравно лекуване!

Дори да ходите при професионален теляк, самомасажът може да удължи изгодите от лечението и да обезпечи облекчение сред обособените сесии.

Въпреки че самомасажът може да бъде ефикасен метод за облекчение на мускулното напрежение, доста хора откриват, че той просто не може да се съпоставя с работата на професионалист. Това е по този начин, тъй като когато си вършиме масаж, би трябвало да активирате някои мускули, до момента в който се пробвате да отпуснете други. Именно в това се специализират масажистите. 

И все пак има задоволително преимущества на самомасажа пред професионалния масаж. Да се масажирате вкъщи е на процедура гратис. Въпреки че е целесъобразно да инвестирате в някои масажни принадлежности, можете да го вършиме и напълно с ръцете си.

 гуа ша камък масаж козметика хубост iStock

Освен това, вие най-добре познавате личното си тяло. Въпреки че професионалните масажисти са подготвени по анатомия, от време на време вие знаете най-добре къде по тялото ви са локализирани болката и напрежението.

Получаването на професионален масаж може да помогне за облекчение на напрежението за няколко дни, само че болката и дискомфортът нормално се връщат след седмица или две. За множеството хора приемането на седмичен масаж просто не е допустима алтернатива, по тази причина научаването на няколко техники за самомасаж може да ви помогне да облекчите напрежението за по-дълго време.

Най-добрият метод да предпазите тялото си от напрежение? Използвайте композиция от самомасаж и професионална масажна терапия.
 Къде в тялото ни се натрупва стрес и по какъв начин да се оправим с него  Къде в тялото ни се натрупва стрес и по какъв начин да се оправим с него  Къде в тялото ни се натрупва стрес и по какъв начин да се оправим с него  Къде в тялото ни се натрупва стрес и по какъв начин да се оправим с него
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР