Ако са с български произход и все още нямат български

...
Ако са с български произход и все още нямат български
Коментари Харесай

Йотова за българските заложници, държани от „Хамас“: Бързо да получат БГ документи!

Ако са с български генезис и към момента нямат български документи, считам, че това е наша първостепенна задача по-скоро да ги създадем български жители, още повече, че практиката демонстрира, че по-лесно се освобождават тези, които имат двойно поданство. Това разяснява вицепрезидентът Илияна Йотова пред публицисти във връзка обявената от вицепремиера Мария Габриел след завръщането им с премиера Николай Денков от Израел информация за двама заложници с български генезис, държани от „ Хамас “.
Като посочи, че не е чула изказването на Габриел, Йотова изясни, че първото нещо, което би трябвало да се направи, е да се обясни какво е положението им като български жители и по най-бързия метод, в случай че има някаква връзка с тях и те имат предпочитание, да получат български документи. Като институции това е най-малкото, което можем да създадем в доста бърз порядък, преминавайки цялата процедура, уточни вицепрезидентът. На второ място, означи тя, България взе участие в разнообразни интернационалните институции, конгреси, равнища и на всички места би трябвало да изиска освобождението на своите жители, в случай че те към този момент са с български документи. Това е първият ми коментар, не познавам детайлностите, повтори Илияна Йотова, представена от Българска телеграфна агенция.
Тази вечер моят апел е за неотстъпчивост и за неотстъпчивост, свързани с огромната ми горделивост, че съм правоприемник на един народ, който преди 80 години съумя да отбрани 50 хиляди индивида и да не ги изпрати в лагерите на гибелта. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова в словото си на възпоменателната гала в Софийската синагога в памет на починалите по време на терористичната офанзива в Израел на 7 октомври т. година
Тя стартира изявлението си със спомен от преди 371 дни, когато е била посрещната в едно израелско учебно заведение от деца, които са изсвирили на мандолини българската национална ария „ Йовано, Йованке “. Тези щастливи личица са непроменяемо пред погледа ми от 7 октомври насам, уточни Йотова. „ Само за тези 371 дни светът като че ли се срути и се промени дефинитивно, тъй като този спомен отстъпи място на една друга, ужасяваща картина – на една млада жена, споделя се Шари, прегърнала две дечица, едното на девет години, другото на осем месеца, увила ги в личния си шал, с цел да ги отбрани от похищение. Не съумя “, добави тя.
Вицепрезидентът насочи няколко послания – в никакъв случай да не привикваме с насилието, а и при най-малката информация за принуждение да възпитаваме и в себе си отпор и предпочитание да се борим. „ Тази вечер моето обръщение е обвързвано и с терористите: „ Няма да останете ненаказани, каквото и да коства това на демократичния свят, а този, демократичният свят е по-силен от вас и вие ще срещнете нашия корав, безапелационен и праволинеен отговор “, съобщи Йотова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР