Ако рано сутрин ставате с голяма мъка, имаме добри новини

...
Ако рано сутрин ставате с голяма мъка, имаме добри новини
Коментари Харесай

Учени: Лягате си късно и ставате трудно сутрин? Значи сте по-интелигентни!

Ако рано заран ставате с огромна тъга, имаме положителни вести за вас. Наскоро от ден на ден се приказва за едно остаряло изследване, което ще затвори устата на майка ви, баба ви или съквартирантката ви, които се пробват да ви пробутват остарели мъдрости като „ рано пиле – рано пее “ или просто искрено ви назовават „ мързеливи “, написа Dama.bg. Проучването се назовава „ Защо нощните птици са по-интелигентни “ и е оповестено през 2009 година То твърди, че хората, които умеят да управляват времето, в което си лягат, и това, в което стават, са по-интелигентни. Но какво значи този „ надзор “ върху времето? Той е обвързван с нашия обичан бутон за „ сънливост “ рано заран и нашата най-омразна тревога.

Всъщност този бутон е относително ново откритие, за което човешкият организъм не е квалифициран по начало. Според изследването хората, които са се приспособили бързо към този модел, са по-интелигентни. Или най-малко по този начин настояват създателите на проучването – Сатоши Каназауа и Кая Перина. Ако игнорирате алармата и вместо това натискате „ сънливост “, т.е. се вслушвате в това, което желае тялото ви, а точно – повече сън, то вие сте по-амбициозни и по-бързо решавате проблемите си.

Авторите на проучването настояват, че хората, които стават мъчно рано заран, са по-креативни и самостоятелни персони. Според друго изследване от 1998 година, извършено от Университета на Саутхемптън, има връзка сред триумфа и късното ставане. Те открили общественото и икономическото състояние на 1229 души и го свързали с навиците им през нощта.

Проучването посочило, че хората, които си лягат след 23 ч. и стават след 8 ч., печелят повече пари и като цяло са по-щастливи. Ние няма да спорим с това, че може би хората, които спят до късно и изкарват повече пари, просто са хора на високопоставени позиции, които могат да си разрешат да стават по-късно...

Въпреки че очевидно интелигентността и творчеството ви се повишава, в случай че спите до късно, огромните количества сън не се предлагат. Според специалистите възрастните се нуждаят от 7-9 часа на нощ, с цел да бъдат здрави. Така че си поспивайте, само че с мярка! Ако пък ви кажат, че сте мързеливи и недисциплинирани, кажете им, че учените са открили, че просто сте по-интелигентни и няма какво да извършите по въпроса.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР