Ако Prowler EV изглежда познат, то е защото се правеше като

...
Ако Prowler EV изглежда познат, то е защото се
правеше като
Коментари Харесай

Textron Prowler EV превзема безшумно оф-роуда – видео

Ако Prowler EV наподобява прочут, то е тъй като се правеше като модел на Bad Boy Buggies преди компанията Textron да го глътне като собствена оф-роуд подмарка. Prowler се базира на модела на Bad Boy - Recoil EV, с нова ембелма и актуализирана екипировка с цел да се противопостави на пазара на машините на водача в жанра Polaris.

Textron погълна Bad Boy Buggies в 2010-а и премести производството в личните си мощности в Джорджия, Щатите, само че досега всичкaта продукция излизаше на пазара с логото на Bad Boy. Нещата започнаха да се променят, когато Textron разгласи поглъщането на компанията Arctic Cat при започване на тази година. Тогава Bad Boy и Arctic Cat бяха обединени под оф-роуд “чадъра ” на Textron Off-Road и от този момент изделията носят логото на компанията-майка.

Някои от добре познатите до тогава модели като Alterra ATV и Stampede UTV останаха с имената си, само че това не се случи с Recoil EV, който вече се предлага на пазара с името Prowler EV. Главният съперник на машината е Ranger EV на Polaris, а на процедура това са единствените два електрически модела в този пазарен сектор.

Textron резервира главните характерности на модела Prowler, като двата електрически двигателя с мощност38 к.с., задвижващи съответно и непрекъснато предните и задните колела. Машината, естествено, е с нулеви емисии на вредности.



Двата мотора с зареждат от шест 12-Волтови акумулатора, чието презареждане става от 8 до 12 часа. От Textron не дават информация за пробега с едно зареждане, тъй като той зависи съществено от условията на пътя и натоварването на машината. Тя предлага разнообразни мощности при дивжението, съгласно избора на лидера. Режимът Max Speed разрешава скорост на движение до 40 км/ч, а режимът Max Range ограничава максималнта скорост до 25.7 км/ч.

Машината е развита върху здрава високоякостна стоманена рамка, окачването е без значение с МакФерсън отпред, а откъм гърба е с опция за два варианта – винтови пружини или същото както опред. И за двата разновидността се предлага напълно дискова спирачна хидравлична система, която се ъпгрейдва с опцията Intellibrake, която блокира колелата автоматично, когатодвигателите не работят.

Prowler EV е четириместен, като задните двама пътници седят с гърбовете напред. Когато не се возят откъм гърба пасажери, седалката се сгъва за обезпечаване на повече товарно пространство за багаж с тегло до 182 кг. Машината може да тегли и ремарки с тегло до э453.6 кг, в случай че е оборудван с опционална кука.

Textron предлага за Prowler EV два цветови варианта, а цената в Щатите потегля от US$ 10 499 за общоприетия вид и от $13 499 за варианта с напълно без значение окачване. За Prowler EV се предлага дълга листа от допълнителни аксесоари, някои от които са показани и във видеото.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР