Ако преди време само е можело да си мечтаем за

...
Ако преди време само е можело да си мечтаем за
Коментари Харесай

Първата летяща кола, полетяла публично в Дубай

Ако преди време единствено е можело да си мечтаем за летящи коли, то те към този момент от ден на ден доближават действителността ни.
 Bugatti Rimac, Мате Римац и изказванията, че всички коли са продадени до 2025 година
Bugatti не може да бъде забавена

Комапнията е разпродала...

Този вид транспортни средства, които се ръководят сами и се движат във въздуха, в близко бъдеще биха могли да транспортират хора през града, високо над задръстените пътища.

Факт е, че спънка са към момента огромни провокации, измежду които животът на батерията на колите, контролът на въздушното придвижване и сигурността, както и инфраструктурата. Добрата вест обаче е, че летящите коли са все по-близо до бъдещето ни и за разлика от самолетите и хеликоптерите ще могат да оферират бързо независимо пътешестване от точка до точка.

Доказателство за това, че летящите коли към този момент не са просто фантастика, а действителност, е демонстрацията, която се е провела за да се тества този модел кола.

Китайската компания, която е основала летящата кола, я е тествала в Дубай, само че с празна кабина. XPeng Inc, както е името на компанията, обаче твърди, че през юли 2021 година е направила тест с водач зад кормилото на летящата кола.

Моделът ѝ се назовава XPeng X2 и е един от десетките планове за летящи коли по света. Може да транспортира двама пасажери и се задвижва от комплект от осем витла. Според китайската компания оптималната скорост, която развива, е 130 км/ч.

Любопитно е също, че единствено няколко летящи коли са били сполучливо тествани с пасажери до момента, а и евентуално ще минат доста години, преди някоя да бъде пусната в употреба, написа abc news.
 Естония, остров Хийумаа и това ли е най-дългият мразовит път Европа
Пътят, по който коланите са неразрешени

Какви са разпоредбите на придвижване по най-дългия мразовит път Европа

Очакваме обаче това един ден фактически да се случи. Тогава към този момент няма единствено да гледаме обнадеждено към футуристичната технология, а ще бъдем очевидци на това по какъв начин летящи коли ще ни транспортират през градовете, побеждавайки трафика, който вреди както на хората, по този начин и на околната среда.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР