Ако правителството на Великобритания не спре сделката за $40 млрд.,

...
Ако правителството на Великобритания не спре сделката за $40 млрд.,
Коментари Харесай

Сливането на Nvidia и Arm ще създаде поредния американски технологичен монопол

Ако държавното управление на Англия не спре договорката за $40 милиарда, придобиването на Arm от страна на Nvidia ще сътвори идващия американски софтуерен монопол, сходен на Гугъл и Фейсбук, споделя съоснователят на английската компания.

Херман Хаузер разказва писмо до управляващите своите терзания и показва, че придобиването ще постави завършек на позицията на Arm като " Швейцария на полупровниковата промишленост ", написа The Guardian.

Arm, която дава работа на 6,5 хиляди души, в международен водач в проектирането на интегрални схеми, които редица колоси употребяват за производството на чипове за телефони, компютри и таблети. " Няма нито една значима компания в полупроводниковата промишленост в света, която да не употребява лиценз от Arm ", споделя съоснователят на компанията. " Nvidia има опцията да се трансформира в квазимонополен доставик на микропроцесори в света. Тази договорка ще даде на Nvidia преобладаваща позиция във всички сегменти и ще сътвори още един американски софтуерен монопол ", показва Хаузер.

" Технологичният суверенитет бързо се трансформира в най-важния въпрос на десетилетието ", написа той.
 Nvidia придобива ARM Holdings против $40 милиарда
Nvidia закупи най-важната компания в света на процесорите против $40 милиарда

Ще остане ли неутрална английската компания, която основава дизайна на чиповете, употребявани в смарт телефоните?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР