Ако попитате мъж, кое е първото нещо, на което те

...
Ако попитате мъж, кое е първото нещо, на което те
Коментари Харесай

9 визуални женски черти, които карат мъжете да си губят ума

Ако попитате мъж, кое е първото нещо, на което те обръщат внимание, когато става въпрос за външния тип на дамата, евентуално очаквате отговорите му да са някъде към гърдите, бедрата или усмивката. Всъщност навикът да мислите, че огромните гърди имат приоритет е единствено стереотип; това са други елементи от женския външен тип, които притеглят противоположния пол и този факт е потвърден от доста откриватели. Освен това тази прелест не идва от елементарното разбиране на повърхността, а от дълбоките биологични процеси.

Проучихме задълбочено този въпрос и е избрахме най-честите женски черти, които се загатват в отговорите на мъжкия пол. Освен това разбрахме за какво тъкмо тези неща ги притеглят.

1. Дълга коса

© fevasconcellos / Instagram, © fevasconcellos / Instagram

Според проучванията мъжете избират дами с дълга, гъста и лъскава коса. Оказва се, че те подсъзнателно считат това за индикатор за положително здраве, витална сила и даже за симптом на плодовитост.
Алън Милър и Сатоши Каназава пишат за това в книгата си „ Защо красивите хора имат повече дъщери: от запознанства, извършване на покупки и молитва до влизане във война и ставане на милиардер. “ Те споделят, че един от индикаторите за положително здраве е физическата прелест, до момента в който другият е косата. Здравите дами постоянно имат лъскава коса, до момента в който косата на хора с неприятно здраве е слаба и неугледна.
Така че евентуално е по-добре да помислите два пъти, преди да решите да подстрижете късата си коса. Но не забравяйте просто да бъдете себе си – в случай че се чувствате по-добре и по-привлекателни с къса коса, бъдете задоволително смели, с цел да извършите къса прическа и не разчитайте на мнението на болшинството. Винаги може да има изключения от всяко предписание.

2. Специална миризма

Повечето от нас знаят за феромоните – „ химичните сигнали “, предавани от нашите тела. Но малко от нас биха предположили, че те се употребяват подсъзнателно от хората, с цел да дефинират най-генетично съвместимия сътрудник.
Проучванията демонстрират, че феромоните разкриват разнообразна информация за даден човек, в това число тази, обвързвана със здравето на имунната му система. Следователно мъжете са в положение да дефинират дамите с най-хубава имунна система благодарение на миризмата си. Това работи и назад – дамите могат да дефинират равнището на тестостерон при мъж съгласно феромоните. Всички тези умения са нужни за възпроизвеждане на крепко поколение в бъдеще.

3. Симетрия на лицето

© emrata / Instagram

Симетрията на лицето има огромно значение за установяване на привлекателността на дамите. Дори може да се пресметна благодарение на няколко трика. Мъжете обръщат внимание на тези критерии подсъзнателно, тъй като тези черти на лицето са симптом на положителни гени. Асиметрията е обвързвана с неприятно здраве, неприятни гени и даже аномалии в репродуктивните органи.
Дори дивите животни обръщат внимание на симетрията. Например, женските лястовици избират мъжки лястовици, които имат симетрични опашки, тъй като това е знак за добра генетика.

4. Цветът на зъбите

Когато се опитваха да схванат въздействието на усмивката на човек върху тяхната прелест, учените променяха положението и дистанцията на зъбите на фотоси благодарение на цифрови операции и по-късно ги посочваха на изпитваните: мъжете се демонстрират на дамите и назад. В резултат беше открито, че положението на женските зъби играе основна роля за представителите на мъжкия пол. Всичко това, тъй като дава визия за неговата „ остатъчна репродуктивна стойност “, без значение от възрастта.
За благополучие има доста способи за лекуване и избелване на зъбите, само че не трябва да се употребяват прекалено. Същото проучване сподели, че естествено белите зъби и по този начин наречената холивудска усмивка се възприемат еднообразно. Затова главното нещо е да не позволявате на зъбите ви да станат жълти.

5. Дълги ръце

© Depositphotos

Това е един от физическите атрибути, които или имате или не. Но е забавно да се знае, че мъжете намират дългите ръце за по-привлекателни от дългите сходни на модели крайници.
В проучване, извършено от учени от Университета на Нов Южен Уелс, група мъже са гледали видеоклипове на 96 дами на възраст сред 20 и 49 години. След като са гледали видеото, са били помолени да оценят дамите, които са видели. Резултатите демонстрират, че дамите с дълги ръце всякога се правят оценка като по-привлекателни. Размерът на бедрата и талията им също се оказа значим, дружно с тежестта и възрастта им. В същото време дължината на краката им, която доста дами считат за значима, не е повлияла доста на оценката.

6. Висок глас

Изследванията демонстрират, че мъжете избират тънки женски гласове, тъй като се възприемат като по-млади и по-женствени и демонстрират високо равнище на естроген. Освен това високият глас се свързва и с по-малък размер на тялото, до момента в който ниският глас нормално е по-свързан с мъжествеността, което значи, че дамите харесват мъжете, които имат подобен тип глас. Когато го чуят, те подсъзнателно си показват огромен и мощен мъж.
Учените подчертаха, че тембърът и тонът на звуците също имат значение в света на животните. Дълбокото ръмжене нормално демонстрира огромно животно, до момента в който тънките и по-леки тонове, сходни на звуците, които издават насекомите, демонстрират дребен размер и затова беззащитност. Може би това е друга причина мъжете да избират тънки гласове.

7. Извивка на гръбначния дирек

© Jean_Nelson / Depositphotos, © SharpShooter / Depositphotos

Не е загадка, че мъжете обичат апетитни женски форми. По-внимателният взор върху този въпрос обаче потвърждава, че в действителност всичко не е толкоз просто. Всъщност апетитните форми са тези, които се появяват заради несъмнено прегъване в талията, а не тези, които се появяват заради наднорменото тегло.
Психологът Дейвид Луис от университета Билкент организира 2 опита. Първата група мъже беше натоварена да оцени привлекателността на дамите на фотоси, чиито форми бяха изменени в региона на талията благодарение на цифрови технологии (бяха показани разнообразни ъгли на огъване). Мъжете смятаха за най-привлекателна флексурата, която има ъгъл от 45 градуса. Във втория тест ученият вземат решение да схванат дали изпитваните избират тази алтернатива, тъй като тя прави формите да наподобяват по-изпъкнали или хубостта се крие в самото прегъване. Този тест сподели, че самото прегъване притегля мъжете и размерът на дупетата в този случай въобще няма значение.

8. Червен цвят

В проучване, направено от Андрю Елиът и Даниела Ниеста, беше потвърдено, че избрана реакция на мъжете към аления цвят може да бъде програмирана и биологично. Това се потвърждава от обстоятелството, че същото нещо работи и в животинския свят, където този цвят нормално алармира за готовността за чифтосване.
В предговора към проучването Елиът и Ниеста пишат: „ При доста примати аленият цвят ускорява привличането на мъжките към женските. В 5 опита създателите показват успореден резултат при хората. ’Авторите също по този начин откриват, че като предписание мъжете даже не подозират, че този цвят ги визира. Също по този начин учените съумяха да схванат, че аленият цвят не въздейства на усещането на дамите за други дами.

9. Съотношение 7:10

© s_bukley / Depositphotos, © s_bukley / Depositphotos

Един от най-популярните физически атрибути, на който мъжете обръщат внимание, са необятните бедра. Според учените мъжете избират съотношението 7: 10 на талията и ханша, тъй като се счита за идеално за раждане. Ако съотношението падне от долната страна, това може да демонстрира вероятни затруднения в процеса на раждане; до момента в който в случай че съотношението падне върху по-голямата страна, това може да алармира за вероятни проблеми с плодовитостта, породени от наднорменото тегло.
Разбира се, мъжете не схващат безусловно или признават, че търсят тъкмо това съответствие. Всъщност доста малко мъже в действителност схващат, че те подсъзнателно избират дамите, които са в положение да дадат крепко поколение, защото всичко това са подсъзнателни процеси. В същото време не можем да отречем ролята на инстинктите в този развой, защото те са научно потвърдени.

Източник: aia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР