Ако обичате да релаксирате на тишина и спокойствие, това лято

...
Ако обичате да релаксирате на тишина и спокойствие, това лято
Коментари Харесай

Без тълпи от туристи: Топ 10 на най-спокойните курорти в Италия

Ако обичате да релаксирате на тишина и успокоение, това лято отдайте желание на по-малко известните туристически дестинации в Италия.

Избирайки тях, ще прекарате прелестно времето си надалеч от всеобщия туризъм, написа ТravelNews.

Камоли (Лигурия)

Малки къщи в пастелни цветове, а до тях плаж и синя вода. Камоли е фантазия за мнозина и едно от най-красивите села в Лигурия. За разлика от известния и грациозен Портофино, то е запазило достоверния си дух, написа английският вестник The Guardian.

Санта Мария ди Кастелабате (Кампания)

Отправете се към Санта Мария ди Кастелабате за приятни дни на плажа в компанията на цялото семейство. Тази година локалният плаж е оценен със Син байрак. Поради близостта си до Амалфи, ако ви хрумне да извършите разходка, постоянно ще имате готово решение.

Езерото Орта (Пиемонт)

През лятото имаме потребност от море, планина, само че и от омайващи езерни пейзажи. Идеалният избор е езерото Орта. Тази пиемонтска перла е сгушена сред провинциите Новара и Вербано-Кузио-Осола. Църква от XV век, калдъръмени алеи, площади с кафенета, ферибот до остров Сан Джулио… в това италианско кътче разполагате с съвършената идилична атмосфера за тотална лятна релаксация.

Л`Акуила (Абруцо)

Л`Акуила е провинция в Южна Италия, която, съгласно Guardian, е идеалното място за лятна почивка. На разположение имате естествени, исторически и архитектурни хубости. Не забравяйте да опитате локалната кухня!

Азоло (Венето)

За феновете на хълмистите пейзажи, изкусително вкусната храна и виното предлагаме Азоло. Този венециански град се счита от мнозина за един от най-красивите в страната. Предлага завладяващи гледки. Неслучайно кипърската кралица Катрин живее тук по време на изгнанието си.

Урбино

Урбино е родното място на великия художник Рафаел и последваща спирка в нашата ранглиста. Тук има страхотни заведения за хранене и питейни заведения. Не се колебайте да се отправите на разходки из стръмните калдъръмени улички, да се полюбувате на природата, организирайки пикник, или да отскочите до Двореца на дожите.

Салина (Еолийски острови)

В топ 10 на по-малко известните съкровища на Италия е и прелестната Салина - еолийски остров с магическа атмосфера, където времето като че ли е спряло.

Кастильоне каузи Пеская (Тоскана)

За най-после сме оставили Кастильоне каузи Пеская. Това средновековно градче е кацнало на брега на морето. Ще ви омае със своите плажове и исторически артефакти. Наблизо има естествен резерват, където може да гледате часове наред розови фламингота и други локални животни и птици.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР