Ако някога сте се чудили защо български футболисти вече не

...
Ако някога сте се чудили защо български футболисти вече не
Коментари Харесай

В настоящия Галатасарай са вложени €100 млн., но бил слаб

Ако в миналото сте се чудили за какво български футболисти към този момент не могат да се доберат даже до най-слабите тимове в турския хайлайф, ето го и отговорът. Местният участник в Шампионската лига Галатасарай е сглобил състав, за който през миналото лято са билил вложени... 100 млн. евро.

За да се подсилят с имена като Радамел Фалкао, Райън Бабел, Джими Дурмаз, Марио Лемина, Стивън Н'Зонзи и редица други, ръководителите на "чим бом " хвърлиха 36 млн. евро през лятото. А заплатите на всички 29 футболисти в първия състав се пресмята на към 55 млн. евро годишно.

Като се прибавят и другите разноски към състава, вложенията единствено за този сезон са 100 млн. евро. Сума, по която грандът от Истанбул умерено може да се равнява със западноевропейските грандове. И по тази причина, когато от три мача в Шампионската лига отборът още няма победа и даже маркиран гол, а взел едвам точка, разумно е да има рецензии.

Такива бяха отправени към наставника Фатих Терим за провалянето с 0:1 от... Реал Мадрид. Специалистът обаче се оправда, че съставът му не бил задоволително първокласен и той не могъл да притегли всички желани от него футболисти. Въпреки това, в случай че слабото показване в Европа продължи, чака се Императора да бъде уволнен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР