Ако не види незабавни действия за машинното гласуване, БСП ще

...
Ако не види незабавни действия за машинното гласуване, БСП ще
Коментари Харесай

БСП готова да предложи промени в Изборния кодекс още следващата седмица

Ако не види незабавни дейности за машинното гласоподаване, Българска социалистическа партия ще предложи нужните промени в Изборния кодекс още идната седмица. Това съобщи зам.-председателят на Народното събрание и народен представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Кристиан Вигенин в декларация от името на групата.

" Според настоящото изборно законодателство на идващите парламентарни избори би трябвало да се гласоподава машинно във всички секции с над 300 гласоподаватели. Това са над 9000 секции. В тях следва да се гласоподава единствено машинно, без хартия. Това изисква съществено организационно изпитание. Практиката от последните години демонстрира, че вместо да работят по организацията, ръководещите съзнателно я протакат, с цел да могат в последния миг да анулират тази гаранции против изборни операции и невалидни бюлетини ", сподели още Вигенин, представен от Агенция " Фокус ".

Той обърна внимание на апелите за механически, само че значими законодателни промени за машинното гласоподаване, което е едно от настояванията на част от протестиращите

" Българска социалистическа партия е една от тези партии. Отзовахме се за апела на президента за разговор по въпроса още януари тази година. ГЕРБ бойкотираха срещата и оповестиха, че това е работа на Народното събрание. Инициираха работна група, в която се включихме добросъвестно, до момента в който не осъзнахме, че тази работна група има за цел всичко друго, само че не и решението на поставените задания ", сподели още Вигенин и попита за какво ръководещите не желаят машинно гласоподаване.

" Времето обаче тече, можем да кажем, че изтича. Приемете тази декларация като доброжелателно увещание ", добави Вигенин.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР