Ако не падне ДДС на брашното, цената на хляба няма

...
Ако не падне ДДС на брашното, цената на хляба няма
Коментари Харесай

Хлебопроизводител: Ако не падне ДДС на брашното, цената на хляба ще се покачва още

Ако не падне Данък добавена стойност на брашното, цената на хляба няма да се промени, каза хлебопроизводителят Тошко Няголов по БТВ по отношение на новия пакет от ограничения, влизащи от 1 юли. 

" На този стадий рухването на ДДС-то не значи нищо за цената на хляба, по причина че би трябвало да се види кои хлябове ще попаднат в тази категория. Всеки ден цената на електрическата сила на брашното се трансформира всекидневно. Цената на брашното стигна до 1100-1200 лв.. 640 - 660 беше за звук през септември. Има съвсем едно 100% нарастване в цената на брашното. За тока да не приказваме, там нещата са доста повече - 400 - 600 пъти във времето.

За газта и консумативите знаете. Цената на горивото към този момент е близо 80% по-висока и всеки божи ден се усилва. При тази обстановка не чакаме смяна в цената. Дали ще има Данък добавена стойност на брашното, на тока, акцизи, оптимистичната прогноза сега ще излъже хората. Ако продължат новите цени на брашната да влизат, ние ще би трябвало да подвигаме цената. От понеделник ни уведомиха че с 50 лева на звук ще бъде по-висока цената на брашното. Горивото скочи с 10 стотинки. С новата цена на брашното и в случай че горивата не спрат да се подвигат, до седмица с 5-10 стотинки по-скъпо ще е. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР