Ако не четкате зъбите добре има голяма вероятност някъде да

...
Ако не четкате зъбите добре има голяма вероятност някъде да
Коментари Харесай

Кървят Ли Ви Венците? Една От Причините Е Смъртоносна! Вижте 5-Те Най-Чести Проблеми

Ако не четкате зъбите добре има огромна възможност някъде да се задържи храна. Престоят на бактериите в устата за повече от 24 часа провокира възпаления, които освен карат венците да кървят, само че и да се подуват и болят. Инфектираните венци са сериозна причина за загуба на зъби.

Хормонален дисбаланс
Хормонални съмнения от всевъзможен темперамент могат да повлияят отрицателно върху здравето на венците. Това може да провокира кървене, зачервяване, раздразнение, болки и отичане във венците. Менопаузата, болесттите на щитовидната жлеза, бременността, менструацията, пубертетът са все моменти, свързани с разнообразни типове хормонален дисбаланс.

Стрес, бодърствуване, неприятна диета
Стресът се отразява изцяло върху здравето на организма. Той не подминава и венците. Лошото хранене също е в положение да съсипе венците и да ги накара да кървят при миене или отхапване на корав плод, да вземем за пример ябълка. Липсата на сън и умората въздейства върху здравето на костите и образуването на костно вещество. Това въздейства директно върху здравето на венците.

Лекарства
Някои лекарства могат да провокират кървене на венците. Най-често това е предизвикано от угнетяване секрецията на слюнка, какъвто непряк резултат имат някои медикаменти. Това е причина за размножаване на болестотворни бактерии, причиняващи инфекции на венците.

Заболявания
Някои болести се свързват с кървене на венците. Такъв признак се следи при диабет, левкемия, СПИН, намален имунитет, автоимунни болести, анемия.

Източник: az-jenata.bg

Tags: ОЩЕ ЕЛИКСИРИМЕХЛЕМИЛЕКОВЕАЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР