Ако Москва не помогне за изясняването на обстоятелствата около отравянето

...
Ако Москва не помогне за изясняването на обстоятелствата около отравянето
Коментари Харесай

Хайко Маас: Ако Москва не изясни нещата около Навални, ще засили съмненията, че е замесена

Ако Москва не помогне за изясняването на събитията към отравянето на Алексей Навални, това ще ускори подозренията, че съветското държавно управление е забъркано. Това декларира немският външен министър в изявление за " Билд ам зонтаг ", оповестено през днешния ден и представено от Ройтерс.

Агенцията показва, че абсурдът към отравянето на съперника на Кремъл поражда апели от водещи фигури от консервативния блок ХДС/ХСС на канцлера Ангела Меркел да бъде спрян газовият план " Северен поток-2 ".

Самата Меркел упорства да не се прави връзка сред случай с Навални и газопровода. А министър председателят на Северен Рейн-Вестфалия Армин Лашет, който е измежду любимците да наследи Меркел като претендент за канцлер от консерваторите, съобщи, че Германия би трябвало да търси общ отговор с сътрудниците си от Европейски Съюз. " Нуждаем се от европейски отговор, не да вървим сами. Това разрешава на Европа да изрази ясна позиция пред Русия ", сподели Лашет. По думите му би било добре позицията на Европейски Съюз да бъде " допустимо най-сплотена ", заяви Ройтерс.

" Не мисля, че руснаците ще ни накарат да променим отношението си към " Северен поток-2 ". Тези, които упорстват за това, би трябвало да осъзнаят следствията ", споделя Маас.

За прекъсване на плана, който ще придвижва съветски газ до Германия, са се оповестили водачите на партията " Съюз-90/Зелени ", а от демократичната Свободна демократическа партия са поискали налагането на мораториум, до момента в който не се изяснят нещата към случая с Навални. Същото е изискал и претендентът за поста ръководител на ХДС Фридрих Мерц.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР