Ако можем да се допитаме до няколко здравни експерти, едва

...
Ако можем да се допитаме до няколко здравни експерти, едва
Коментари Харесай

Най-вкусната протеинова закуска

Ако можем да се допитаме до няколко здравни специалисти, надали някой от тях не би се съгласил, че основно за енергичността и ситостта ни е консумирането най-вече на храни, богати на протеини. А в случай че тях включваме и в закуската си, ще си помогнем за построяването на по-добра физика.
 Храните, които ни зареждат с сила
Храните, които ни зареждат с сила

Какво да ядем, с цел да се оправим с умората

" Започването на деня с протеини ще ви помогне да чувствате по-малко апетит за сладко и въглехидрати през целия ден, а също по този начин подкрепя и построяването на мускулна маса ", изяснява диетологът Мариана Перес Трехо Солтведел.

Както добре знаем, изгодите от построяването и поддържането на мускулна маса надалеч не се изчерпват единствено до привлекателния външен тип. Защото тя е от значително значение за ефикасното действие на тялото ни.

" Най-просто казано, метаболизмът е количеството сила (т.е. калории), което тялото изгаря, с цел да поддържа жизненоважни функционалности ", прецизира фитнес треньорът и инфлуенсър Саша Барбоза.
 Снимка 664340

Тя добавя също, че тялото ни изразходва повече сила за храносмилането и разграждането на протеини, в сравнение с въглехидрати или мазнини. Освен това макронутриентите също оказват помощ за запазването на чистата мускулна маса, което е значимо, с цел да поддържаме положителния темп на метаболизма.

Разбира се, приема на задоволително вода, постоянната физическа интензивност и качествения сън също са значими за метаболизма. Но не трябва да подценяваме и приема на задоволително количество протеин. Когато консумираме яйца, месо и млечни артикули, подкрепяме и възобновяване на тъканите, регенерацията на мускулите, както и хормоналния си баланс. Наред с това той се свързва и с уравновесените равнища на кръвна захар.

Предвид всичко това, излиза наяве, че постоянно е по-добре да закусваме заран вместо да бързаме да излезем от у дома и незабавно да тичаме по задания. Добре е първото ни хранене за деня да включва храни, богати на протеини, защото е потвърдено, че повлиява удобно на възприятието ни за активност, задоволеност и ни оказва помощ да направляваме глада си за нездравословни храни.
 Снимка 664343

Според изследване потреблението на протеини на закуска се отразява добре на тялото ни и с напредването на годините. В заключението си учените настояват, че протеиновата закуска има изгоди за увеличението на мускулната маса при дами и мъже, както на междинна възраст, по този начин и при по-възрастни.

И защото изброеното дотук изцяло потвърждава тезата, че закуската е най-важното хранене за деня, от Vogue споделят рецептата на фитнес треньорката Саша Барбоза за обичаните ѝ протеинови гофрети. Те са изкушаващо вкусни и, несъмнено, потребни - идеалната комбинация.
 Снимка 664339

Какво ни би трябвало (за четири порции)
1 банан, нарязан на парчета ⅓ ч. бадемово брашно 2 яйца и 3 белтъка 1 ч. л. канела на прах 1 ч. л. ванилов екстракт ½ ч. л. бакпулвер подсладител, на вкус 1 лъжица кокосов протеин  Още аргументи да не пропущаме закуската и какво ядат заран дълголетниците
Защо яхния с фасул е добра концепция за закуска

И още препоръки за закуската от специалист по дългоденствие

Какво ги вършим

Всички съставки слагаме в блендер и ги блендираме до момента в който се получи хомогенна примес. След това сипваме то нея в леко намазнен гофретник. Готвим на ниска температура, до момента в който краищата на гофретата станат златистокафяви. След като е подготвена, може да я поднесем със свежи плодове или сладко.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР