Ако министър-председателят Петков казва, че ще вдигне така нареченото вето

...
Ако министър-председателят Петков казва, че ще вдигне така нареченото вето
Коментари Харесай

Захариева: Кабинетът изпраща разнопосочни сигнали за РСМ, дава повод да ни оказват натиск

Ако министър-председателят Петков споделя, че ще вдигне по този начин нареченото несъгласие без Република Северна Македония да извърши нищо, обикновено е натискът да се усилва. Вината си е в разнопосочните сигнали, които дава държавното управление.

Това разяснява депутатът от ГЕРБ и някогашен министър на външните работи Екатерина Захариева.

Пред публицисти в Народното събрание тя отговори на въпрос по отношение на изявлението на президента Румен Радев по време на провеждащия се през днешния ден конгрес в НДК на тематика добросъседските връзки с РСМ. На него президентът съобщи, че се употребяват всевъзможни механизми за напън върху България за взаимни отстъпки и повдигане на ветото.

„ Бях на тази конференция. Това не е изненада, въпросът е държавното управление ще се подаде ли на този напън. Така, че би трябвало ясно да показват нашата позиция и да нямат спорни сигнали, тъй като това отслабва българската позиция. Ако министър-председателят Петков им споделя, че ще вдигне по този начин нареченото несъгласие без Република Северна Македония да извърши нищо, обикновено е натискът да се усилва. Така че виновността си е в разнопосочните сигнали, които дава държавното управление.” - разяснява Захариева. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР