Ако любителите на алкохола са били навремето поразени и радостни

...
Ако любителите на алкохола са били навремето поразени и радостни
Коментари Харесай

Сензационно: Учени правят водка от въздух и вода, спасяват ни от глобалното затопляне

Ако феновете на алкохола са били преди време изумени и радостни от изобретяването на водка, която не води до махмурлук на идващия ден, то настоящето изобретение в този проект наподобява още по изумително.
Оказва се, че водка може да се прави единствено от вода и въздух.

Именно до този изумителен резултат са достигнали учените на компанията Air Co (Великобритания), при което за задачата от въздуха се извлича въглерода, чийто остатък води до парниковия резултат на нашата планета. Тоест, на процедура, с един камък са уцелени две птици по едно и също време.

Ето какво споделя техническият шеф и съосновател на Air Co Стафорд Шихан:

Принципът на основаването на водката от въздух и вода доста наподобява на фотосинтезата, която употребяват растенията, само че това се случва по-ефективно и резултатно. При това не са нужни големи посевни площи за пшеница, системи за напояване, разнообразни ферменти, комплициран развой за филтрация и филтриране на получения алкохол, което води до замърсяване и заличаване на околната среда.

В дадения случай етанолът се получава в най-чист тип без каквато и да е филтрация. Само би трябвало той да бъде разводнен до класическа водка, посредством потреблението на разнообразни технологии, които разрешават да се получи напитка с нужната централизация, усет и даже резултат на махмурлука.

При това машината, създаваща етанол от вода и въздух, е с размер на дребна стая. Тя е способна да размени голям цех за произвеждане на етилов алкохол.

Тази дребна установка, в случай че с нея бъдат сменени всичките преработвателни фабрики, на процедура е способна да избави планетата от остатъка на СО2.
При това дребната машина работи с помощта на слънчеви акумулатори.

Единственото, което поставя в кацата с меда лъжичка нечистотия, е прословутото и от дълго време иронично разбиране "британски учени ".

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР