Ако комплексът на Мариците се затвори, или няма да имаме

...
Ако комплексът на Мариците се затвори, или няма да имаме
Коментари Харесай

Синдикатите Алармират: Може Да Останем Без Ток!

Ако комплексът на Мариците се затвори, или няма да имаме ток, или той ще е безбожно безценен.

Ако в този момент токът е 120 лв., то при погрешно решение за Мариците, ще стане 200 - никое домакинство не може да поеме такива разноски.

За това предизвести в студиото на Нова телевизия водачът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов. Той и водачът на КНСБ Пламен Димитров бяха безапелационни, че миньорите и енергетиците имат доста ясно схващане за борбата си и схващат защо тъкмо стачкуват. Това ги отличава от другите митинги напоследък.

Синдикалистите обявиха, че упорстват за диференциран метод в Европейска комисия във връзка с излъчванията.

В последните години заплащането на излъчванията е повишено 20 пъти, а следващата година се чака да станат 35%. В случая това е една неправда на национално равнище. В страните, където има други източници на гориво, това е допустимо, само че в България няма по какъв начин да се получи.

Пламен Димитров бе безапелационен, че никой няма да ни предложи ток на по-ниска цена, от тази, за която ние го произвеждаме. Освен това синдикалистите се опълчиха на наложилото се изказване, че тецовете замърсяват най-вече околната среда. По думите на Димитров най-вече замърсяват битовите консуматори, защото изпускат фини прахови частици. Според Манолов зелените заблуди извънредно доста пречат на развиването и е нужно да се преодолеят. На световно равнище " религиозният зелен фанатизъм " ни е заплашителен, съобщи Пламен Димитров.

Ако няма стабилно решение за електроцентралите, се чака значително повишаване на тока, предизвести Димитров. По думите му страната към този момент стартира да схваща какъв брой е сериозен казусът. Ако до февруари обаче не се стигне до решение, идващият ни митинг ще бъде в Брюксел. В Европа има коалиция по въпроса, тъй като и Полша и Германия страдат от това. Манолов и Димитров упорстват България да стане част от тази коалиция на пострадалите страни и това би трябвало да бъде изявено на форума за климата в Катовице идващите дни. " Надяваме се, че Радев и Борисов няма да се каратпо този въпрос ", уточни Манолов, написа нюз.бг.

Мантрата че тец-овете цапат е неистина. Цапаме с въглища, които усилват фините прахови частици. Към момента те са надалеч над нормата.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР