Ако Киев пренесе военните действия на руска територия, съюзниците няма

...
Ако Киев пренесе военните действия на руска територия, съюзниците няма
Коментари Харесай

Войната няма да се пренесе в Русия, призна Зеленски. Ето защо

Ако Киев придвижи военните дейности на съветска територия, съдружниците няма да го поддържат.

Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски, представен от CNN.

" Смятам, че това е огромен риск, несъмнено ще бъдем оставени сами ", добави той в изявление за национална медия в отговор на въпрос дали е време за пренасяне на военните дейности на съветска територия.

Зеленски призна, че битката на Украйна за възвръщане на личната ѝ територия е сериозно подкрепена от връзките ѝ със съдружниците.

Напредъкът и отговорността за Украйна на бойното поле " постоянно са двустранни ", сподели президентът и добави, че интернационалните сътрудници са част от всяка победа, всяко задържане на контранастъплението, всички отбранителни дейности и всяка уязвимост.

Според него е допустимо да се " упорства за демилитаризация на Русия " в Крим с политически средства, добавя CNN.

Интервюто на Зеленски идва в подтекста на това, че през последните няколко месеца се следи увеличение на ударите по съветска земя, като съветски публични лица настояват, че украинските безпилотни самолети и обстрел са виновни за нападенията, при които от време на време са ранени или убити цивилни жители.

Длъжностни лица в Киев загатват за случаите - Зеленски да вземем за пример съобщи след нападенията с дронове предишния месец, че войната " се връща в Русия ", само че Украйна постоянно отхвърля да си приписва заслуги за нападенията оттатък границата.

За разлика от това, тя си приписва заслуги за офанзивите с морски дронове и други оръжия против следения от Русия Крим и близките черноморски цели, като дава обещание, че ще има още такива.

В изявлението си Зеленски съобщи още, че страната му се приготвя за " работлив " септември, защото предстоят няколко интернационалните събития, а Украйна " чака решения " по отбранителните пакети.

" Подготвяме присъединяване на Украйна в интернационалните събития, в това число в Общото заседание на Организация на обединените нации. Глобалната продоволствена сигурност е непрекъснат приоритет ", написа президентът в Telegram.  

" Свободният свят се нуждае от повече мощ, с цел да се пази. Заедно ние имаме този капацитет и ще го демонстрираме ", добави Зеленски. " През септември ще има още по-голямо единение. "

Украинският водач предвижда, че е допустимо изборите в Украйна да се проведат през идната година, както е планувано, само че страната ще се нуждае от финансова поддръжка за такова комплицирано начинание по време на война. Той означи, че Съединени американски щати са провели избори по време на Втората международна война.

" Ние пазиме демокрацията и нашата земя. Ето за какво хората приказват за избори. Съществува политически развой. Той не може да бъде неразрешен. ", съобщи Зеленски.

При настоящето военно състояние в Украйна избори не са вероятни. Но Зеленски сподели: " Ако нашите депутати са подготвени да променим Изборния кодекс, би трябвало да го създадем бързо. "

Президентът е безапелационен, че няма да похарчи пари, предопределени за оръжия, за провеждането на избори и изрази вяра, че Съединени американски щати и Европа ще окажат финансова поддръжка.

Сред провокациите пред страната, той уточни: " Трябва да се работи за възстановяване на изискванията на труд: Да доведем наблюдаващи на фронтовата линия, с цел да можем да проведем избори, които да са законни за целия свят. "

Зеленски акцентира, че на всеки украинец би трябвало да бъде предоставена опция да гласоподава.

" Необходимо е това да бъде избор на обществото, с цел да не разделя народа ни, с цел да могат да гласоподават военните. Днес те пазят демокрацията и не е почтено да не им се даде тази опция поради войната. Това е единствената причина, заради която бях срещу провеждането на избори ", акцентира той и увери, че за него оставането на власт не е самоцел.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР