Ако живеете в тясно жилище и още се питате какъв

...
Ако живеете в тясно жилище и още се питате какъв
Коментари Харесай

Защо във всеки дом трябва да има аквариумни рибки?

Ако живеете в тясно жилище и още се питате какъв домакински любим да си вземете вкъщи, няма какво да се чудите повече. Аквариумните рибки са идеалният избор за вас. Всъщност тези безмълвни питомци се предлагат на всеки, защото имат неподозирано удобно влияние върху своите стопани. Какви са изгодите от развъждане на декоративни рибки?

Скорошно английско проучване разкри нещо сензационно. Според изследването, което е първо по рода си, съзерцаването в домашния аквариум, в който плуват дребни водни жители, спомага както за физическото ни здраве, по този начин и за положителното положение на мозъка ни, оповестява изданието Дейли експрес.

Според създателите на изследването, когато следим плавните придвижване на рибките, настава намаление на кръвното ни налягане, както и закъснение на ускорения ни пулс. Това, от своя страна, ни кара да се усещаме доста по-комфортно след с напрежение всекидневие и претърпени проблеми.

Колкото повече рибки отглеждаме в аквариума, толкоз повече се усъвършенства настроението ни, безапелационни са учените от университети Плимът и Ексетър, които са провели изследването.

За задачите на своето проучване английските специалисти анализирали психическите и физическите реакции, на доброволци, взиращи се в аквариуми с друг брой рибки. В последна сметка те забелязали позитивните промени в пула и в стойностите на кръвното налягане. Освен това станало ясно, че хората се усещат по-щастливи, когато по-дълго време следят повече рибоци.

 Защо във всеки дом би трябвало да има аквариумни рибки?

Всъщност това не е единствената причина да изберете аквариумните рибки за свои домашни любимци. Според античното китайско изкуство за реализиране на баланс и естетика в средата към нас Фън Шуй аквариумът със златни рибки донася благополучие в къщата и спомага привличане на пари и финансов триумф към нейните жители.

Това е и повода в китайските заведения за хранене, както и на доста други работни места в Китай, да участват такива обекти. Специалистите по Фън Шуй означават въпреки всичко, че с цел да постигнете благополучие, шанс и естетика, би трябвало да изберете кръговиден или най-малко объл аквариум, защото квадратните или правоъгълните не разполагали с толкоз мощни вълшебен качества.

Освен златните рибки, доста желани за развъждане рибки са хелерите, гупите, неоновите рибки, молинезиите.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР