Ако искате детето ви да яде здравословно, сменете канала на

...
Ако искате детето ви да яде здравословно, сменете канала на
Коментари Харесай

Гледането на готварски предавания спомага за развитието на децата

Ако желаете детето ви да яде здравословно, сменете канала на тв приемника.

Вместо да им пускаме анимации или детски излъчвания, едно готварско шоу би направило доста повече за развиването на децата.

Въпреки че не наподобяват като характерен род за тях, готварските излъчвания могат да задържат вниманието на дребните любопитковци и да спомогнат за построяването на характера им в още ранна възраст, както сочи изследване от научния вестник “ NutritionEducation and Behavior ”.

То следи държанието на 125 деца, откакто за по най-малко 10 минути са оставени да гледат друг вид излъчвания. За да ги “подкупят ” да се включат в опита, откривателите са им дали обещание да им дадат нещо вкусно по техен избор.

 Гледането на готварски излъчвания спомага за развиването на децата

Резултатът демонстрира, че тези, които са гледали излъчвания за готвене, избират да хапнат нещо потребно като зарзават или плод. Най-популярният вид измежду тях са били няколко резена краставици.

Изборът на тези деца ги предиздвикал да се отличат от множеството, които се насочили към шепата чипс и солетите.

Това провокирало вниманието на психолозите и те траяли да изследват въпроса, установявайки, че децата, които постоянно гледали готварски излъчвания, придобили по-развито възприятие за отговорност.

Затова и в този момент специалистите предлагат родителите да дават опция на детето да се учи от сходен вид просветителни стратегии – изключително готварските, които го възпитават да прави здравословни избори за храната си.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР