Ако искате да се справите с излишните килограми, първото, което

...
Ако искате да се справите с излишните килограми, първото, което
Коментари Харесай

Малките порции спестяват диетата

Ако желаете да се справите с непотребните килограми, първото, което би трябвало да извършите, е да намалите порциите. Това е добра опция на диетата.

Не е належащо да спазвате диети, в случай че ядете дребни порции храна. Намаляването на размера на порциите ще ви помогне в битката с непотребните килограми.

За да ви е по-лесно, използвайте по-малки чинии – по този начин храната ще наподобява повече, а това ще ви помогне да се заситите. Освен това се научете да се храните по-бавно – на мозъка са му нужни 20 минути, с цел да разбере, че сте се нахранили.

 Отслабване

С помощта на дребни порции храна можете да поддържате равнището на кръвната захар на минимално равнище и да контролирате по този метод възприятието на апетит.

Тайната на храненето с дребни порции е да се храните 5-6 пъти на ден, само че порциите ви постоянно да са дребни. Така килограмите ви ще са в норма и ще имате задоволително сила.

Вместо да съхранявате готовата храна в огромна пластмасова кутия, разпределете я в няколко по-малки – по този начин няма да се изкушавате да изядете съвсем всичко в огромната кутия.

 Отслабване

По време на храненето не слагайте на масата огромни съдове с храна като тенджери и купи. Изключение съставляват единствено обичаните ни салати.

За едно хранене се предлагат следните дребни порции: 100 грама макаронени произведения или 100 грама бобови култури, една или две филийки пълнозърнест самун.

От плодовете като банан, грозде или праскова се предлага не повече от един брой. Порцията месо би трябвало да е не повече от 100 грама, а яйцето – не повече от едно. Малката порция риба е 100 грама.

От плодовите сокове се предлага не повече от 100 мл на едно пиянство. Същото се отнася и до млечните питиета. В дребните порции се предлага да се прибавят не повече от тридесет грама сирене.

Преминаването към дребни порции би трябвало да става последователно. Рязкото прекосяване към дребни порции не е добре за организма, тъй като ще изпита стрес и ще стартира да натрупва ресурси от мазнини.

Преминаването към дребни порции става, като всеки ден порциите се понижават с по една лъжица. Така последователно ще съумеете да извършите порциите си дребни, а тялото си – идеално.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР