Ако искате да се предпазите от камъни в бъбреците, избягвайте

...
Ако искате да се предпазите от камъни в бъбреците, избягвайте
Коментари Харесай

Суровият спанак може да бъде вреден

Ако желаете да се предпазите от камъни в бъбреците, избягвайте потреблението на недопечен спанак, предизвестяват специалисти, представени от в. " Дейли експрес ". Камъни могат да се образуват в единия или в двата бъбрека, като най-често с този проблем се сблъскват хора на възраст сред 30 и 60 години.

Образуването на камъни в бъбреците нормално се дължи на отлагането на характерни химикали. Сред тях е оксаловата киселина, която се среща в спанака - известен артикул измежду индивидите, придържащи се към здравословно хранене.

Днес е потребно, на следващия ден – нездравословно: 9 мита за здравословното хранене

Суровият спанак съдържа оксалова киселина, която има способността да се свързва с минерали в червата и да образува оксалати - неразтворими соли. Въпросните съединения се срещат в бъбречните камъни.

Някои хора са генетично по-предразположени от други към формиране на камъни в бъбреците и би трябвало да подхождат деликатно към потреблението на артикули с високо наличие на оксалова киселина, изяснява експертката по хранене Сандра Грийнбанк.

Две зелени оръжия против връщането на килограми след диета

Оксаловата киселина също така попречва усвояването потребните желязо, калий, витамин А и калций, на които е богат спанакът.

Любимият зарзават на Попай Моряка не е единствената храна, съдържаща оксалова киселина. Тя се среща и в други зелени зеленчуци, както и в бадемите, кашуто, елдата, чая, кафето и шоколада.

Седем сякаш истини за здравето ни

Ако въпреки всичко държите на суровия спанак в салата си, използвайте съдържащите по-малки количества оксалова киселина листа от младо растение или така наречен бейби спанак, предлага Сандра Грийнбанк.

Добрата вест е, че оксаловата киселина се унищожава под въздействието на топлота, да вземем за пример при приготвянето на спанака на пара за към четири минути.

Истини и легенди за здравословното хранене

Грийнбанк акцентира и друга причина хората да залагат на термично обработен спанак - в сурово положение зеленчукът може да аргументи заразяване с болестотворни бактерии като Листерия, Салмонела или Ешерихия коли. По тематиката Осем храни и питиета за контролиране на кръвната захар Учени откриха неточност в рекомендациите за здравословно хранене Какво се случва с тялото ни след 100 дни на картофена диета (СНИМКИ)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР