Ако имате самочувствието, че вашият хладилник е най-подреденият в света

...
Ако имате самочувствието, че вашият хладилник е най-подреденият в света
Коментари Харесай

И вие ли държите яйцата на вратата на хладилника?

Ако имате самочувствието, че вашият ледник е най-подреденият в света – по-добре не четете тази публикация, тя не е за вас. Но в случай че въпреки всичко желаете да научите нещо потребно и да си изградите система за нареждане на продуктите, а не просто да ги нахвърляте ей по този начин, то тогава обърнете внимание на материала.

А система би трябвало да има, защото в другите елементи на хладилника температурата е друга и не е без значение къде тъкмо слагаме другите храни, защото всяка от тях има и друга продължителност. Да стартираме с камерата. Тук може да държите безусловно всички артикули – от месо, зеленчуци, лед, самун до шише мастика. Въпросът е в подреждането и пакетирането – би трябвало да се вършат по този начин, че да бъде елементарно да се извадят.

Да преминем към вратата. Това е най-топлата част от хладилника. Следователно на нея би трябвало да стоят храните с най-голяма продължителност. И макар че тъкмо тук нормално е отделението за яйца, нито на тях, нито на млякото име тук мястото. Вратата е комфортна за сосове, горчица, бутилка вода.

Температурата при горните лавици е умерена, по тази причина те са най-хубавото място за нещо готвено. Независимо дали е супата, която сте приготвили денем, или прибраната в кутия недоядена гозба от китайския ресторант.

Долните лавици е мястото с най-ниска температура. Затова тук дръжте прясното месо, прясната риба, яйцата и млечните артикули. Месото и рибата не трябва обаче да се застояват повече от ден – два. И е добре да ги увивате във фолио, а също и да ги поставяте в дъното на хладилника.

Чекмеджетата по-принцип са за плодове и зеленчуци. Но не правете грешката да ги държите дружно. Ябълките, кайсиите, прасковите, крушите, сливите, гроздето, бананите, цитрусите (без грейпфрута обаче), кивито и ананасът в хладилника отделят етилен, който задейства узряването и дори презряването им.

Този същият етилен обаче води до гниенето на всякакво зеле, всевъзможни зелени салати, на морковите и краставиците. И плодовете, и зеленчуците не ги мийте, преди да ги сложите в хладилника. Хубаво е да знаете и, че мястото на доматите не е в хладилника, тъй като там те трансформират усета си. И най-после – експертите препоръчвате най-малко един път месечно да почиствате хладилника си.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР