Ако има за нещо, за което да ми е най-чиста

...
Ако има за нещо, за което да ми е най-чиста
Коментари Харесай

Ако за нещо ми е най-чиста съвестта - това е миграцията, обяви Борисов

Ако има за нещо, за което да ми е най-чиста съвестта - това е миграцията. В това увери министър председателят Бойко Борисов по време на днешния парламентарен надзор в отговор на въпрос от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова за мигрантската политика на държавното управление.
Според Борисов мигрантската вълна е хванала всички страни неподготвени, като България също влиза включително. " И вашето, и нашето държавно управление не бяха неподготвени . Полицията, жандармерията и гранична полиция не бяха готови, нямахме защитни уреди ", обърна се към " алените " министър председателят.
Той увери, че все още страната ни пази добре външната граница на Европа. " От година и половина, когато върви Споразумението с Турция, казусът е решен. Имаме нулев миграционен напън ", уточни той, като добави, че съгласно него същинският проблем не е в незаконната, а в легалната миграция.

Докато задаваше въпроса си Нинова означи, че миграцията е проблем на бъдещето. " През 2015 година госпожа Меркел сгреши като предложения мигрантите да дойдат в Европа. Има сериозна липса на водачество във връзка с решаването на този въпрос. А позицията на българското държавно управление по тематиката е непоследователна ", добави тя.
Борисов обаче регистрира помощта на Меркел за миналите 60 000 мигранти през наша територия. " Добре че тя ги гушна да влязат там, че тези 60 000 щяха да са тук ", похвали Борисов. Според него сме съвършени по тематиката с мигрантите.
Той добави още, че на последния Европейския съвет " , тъй като не желал мигранти у нас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР