Ако има играч, за когото годината завършва по кошмарен начин,

...
Ако има играч, за когото годината завършва по кошмарен начин,
Коментари Харесай

Майхжак с нова положителна допинг проба, грози го 4-годишна дисквалификация


Ако има състезател, за който годината приключва по призрачен метод, то това несъмнено е Камил Майхжак. Миналата седмица спортните права на международния №77 бяха краткотрайно спрени от International Tennis Integrity Agency (ITIA), откакто бе махленски в приложимост на неразрешени стимуланти.

В изказването на ITIA се оповестява, че в трите проби, които Майхжак е дал по време на ATP шампионатите в София и Токио и Чалънджъра в Сеул, са открити следи от субстанциите SARM S-22, LGD 4033 и PPAR8, които са в листата със неразрешени субстанции на Световната антидопингова организация (WADA). Полякът съобщи, че е почтен и скоро ще почисти името си, само че изказванието му понесе сериозен удар.

Полското издание Rzeczpospolita оповестява, че 26-годишният тенисист е дал четвърта позитивна допинг проба. Тя е била взета на 9 ноември от Полската антидопингова организация (POLADA). Пред Rzeczpospolita президентът на организацията Михал Ринковски съобщи, че в сходни обстановки нормалното наказване е 4 години дисквалификация, само че в тази ситуация глобата може да бъде даже още по-тежка поради натрупалите се прегрешения на тенисиста. Името на неразрешената субстанция, открита в четвъртата проба, към момента не е оповестено.

На 9 декември Майхжак разгласява изказване, в което разказва случилото се като най-големия потрес в живота му. Въпреки всичко полякът продължава да е твърдо решен да потвърди невинността си.

„ Имам доста тъжни вести, които бих желал да споделя с всички вас. Дадох позитивна проба на няколко допинг теста през октомври и ноември 2022 година Най-напред бих желал да заявя, че в никакъв случай през живота си не съм приемал умишлено неразрешени субстанции. В момента нямам визия какво се случва. Това е най-големият потрес в живота ми. Сега ми следва най-трудната борба, пред която съм се изправял – да потвърдя своята непорочност и да се завърна в спорта, който обичам “ – написа международният №77.

Майхжак доближи до четвъртфинал на Sofia Open, като това е едно от най-хубавите му класирания в Тура през сезона дружно с четвъртфинала в Женева и полуфинала в Пуна. Полякът към момента не е коментирал допинг тестът, взета от POLADA.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР