Ако има една тенденция, която ще доминира в технологичния дневен

...
Ако има една тенденция, която ще доминира в технологичния дневен
Коментари Харесай

Технологиите, които ще доминират през 2018 г.

Ако има една наклонност, която ще господства в софтуерния дневен ред през 2018 година, това безспорно ще бъде изкуственият разсъдък.

След революциите на персоналния компютър, интернет и мобилните устройства се намираме на прага на четвърта вълна от нововъведения, белязана от детонацията на изкуствения разсъдък, написа испанският стопански всекидневник Expansion.

Въпреки че още от средата на предишния век се вършат изследвания по какъв начин нещата да бъдат снабдени с разсъдък, тъкмо в този момент действително започваме да усещаме опциите на една технология, която към този момент се е трансформирала в стратегически дирек за софтуерни колоси, като Гугъл, Amazon, Apple, Microsoft, Фейсбук и IBM.

В скоро време изкуственият разсъдък ще участва във всички приложения и услуги. „ Това ще бъде най-разпространената технология в идното десетилетие поради напредъка на невронните мрежи и съвсем неограниченото количество данни “, написа консултантската компания Gartner.

Изкуственият разсъдък е ключът в един хиперсвързан свят, наименуван интернет на нещата. Според Gartner сега има към 8.4 милиарда свързани предмета, а цифрата ще доближи 20.4 милиарда през 2020 година

Блокчейн, който разрешава да се реализират всевъзможен тип преводи по благонадежден и сигурен метод, без нужда от подредник, също ще продължи да се изследва от финансовия бранш.

Изкуственият разсъдък ще може да се възползва и от напредъка на квантумните компютри, който ще разреши основаването на извънредно бързи компютри, способни да вършат калкулации, симулации и разбори, каквито в този момент не са вероятни.

Вижте повече тук.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР