Ако идеята ми се внедри, електрическите автомобили ще се самозареждат

...
Ако идеята ми се внедри, електрическите автомобили ще се самозареждат
Коментари Харесай

Бургазлия изобрети вечен двигател и ще го предлага на Роувър, но няма пари за патент

Ако концепцията ми се внедри, електрическите коли ще се самозареждат в придвижване, твърди той

Бургазлията Тома Атанасов твърди, че е изобретил електромобил без предел на пробега. Неговата концепция е на колите да се инсталират две акумулатори по 48 волта, слънчев блок и от един до пет генератора по 56 волта.

Принципът на деяние е следният – електрическият мотор употребява една от батериите, с цел да задвижи автомобила. При придвижването се придава въртящ миг на генераторите, които възвръщат изразходваната сила. След първите 100 км колата изразходва 10% от заряда на батерията. Тогава моторът би трябвало автоматизирано да се трансферира на цялостната втора батерия,  а първата да стартира да се зарежда от генераторите, изяснява Атанасов.

Според него точно в това е тънкостта на изобретението му. Ако генераторите би трябвало да зареждат изцяло празна батерия, ще има огромно противодействие. Това е Първия закон на Ом, добавя той.

„ В момента батериите на електрическите коли устоят от 250 до 1000 км. пробег. Ако моята концепция се внедри, колата ще се самозарежда в придвижване и няма да има потребност от зарядни устройства. Това ще спести огромни разноски на всеки притежател “, твърди Атанасов.
 На фиг.1 са изобразени източниците на сила - слънчев блоки и 2 акумулатори, фиг.2 - ел. мотор, фиг. 3 - генератори
Той е изискал от патентното ведомство на Англия „ Albright IP “ да му издадат патент за откритие и е получил утвърждение, само че би трябвало да заплати 4110 паунда.

„ Макар че няколко години работих на Острова, сега не разполагам с такава сума. Търся човек, който да ме поддържа и ми даде тези пари “, споделя Атанасов. Неговите проекти са един ден да предложи изобретението си на огромен авто производител.

Преди години той попадна в полезрението на медиите, откакто постави мотор от електрокар на трабанта си и обиколя няколко пъти града с него. Години по-рано бе инсталирал атомна клетка на бензиновия мотор, която по негови думи понижила с към 50% разхода на гориво.

Тома Атанасов има утвърдени от „ Albright IP “ още две хрумвания – едната е за смарт телефон, чиято батерия да се зарежда от махало, както самонавиващите се часовници, и по този начин да отпадне потребността от зарядно устройство. Другата е за основаване на интернет-портал, където да се съхраняват всички персонални данни на хората.
 Ведомството желае 4110 паунда, с цел да издаде патент на Атанасов
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР