Ако и двамата със съпруга ви хъркате редовно или от

...
Ако и двамата със съпруга ви хъркате редовно или от
Коментари Харесай

Простички, но ефективни съвети, с които да спрем хъркането

Ако и двамата със брачна половинка ви хъркате постоянно или понякога, евентуално се чудите по какъв начин да спрете това неприятно положение. При възрастни сред 30 и 60 години най-вече мъжете хъркат постоянно.

Това е звукът, който се получава от прекосяването на въздух през отчасти блокираните дихателни пътища. Тъканите в горната част на дихателните ви пътища се допират една до друга и вибрират, карайки ви да хъркате.

1.            Направете корекции на времето за лягане

Много хора могат да понижат или избегнат изцяло хъркането, като създадат една или повече лесни корекции през нощта.

2.            Спете на комфортната ви страна

Вероятността ви да хъркате зависи от това каква е позата ви на сън. При мнозина хъркане се появява при спане по тил. За разлика от тях, хората хъркат по-малко, когато спят на една страна.

3.            Използвайте мундщук срещу хъркане

Предлагат се разнообразни стоматологични устройства за облекчение на хъркането. Тези съоръжения срещу хъркане могат да лишават повече време за приучване, защото са по-големи и седят в устата цяла нощ.
Правете тези извършения всеки ден и ще забравите за хъркането
Звуковият феномен на хъркането се предизвиква от вибрациите на фарингеалните структури по време на сън, когато въздухът минава през ди...
Прочети повече
Някои хора се пробват да спят на една страна и да носят назален дилататор или мундщук срещу хъркане, само че откриват, че към момента хъркат.

4.            Намалете телесното тегло

Експертите предлагат свалянето на тегло като едно от първите и най-важни лекувания на хъркането. Разбира се, този съвет касае единствено хора със затлъстяване. Те са по-предразположени да хъркат и да развият обструктивна сънна апнея. Изследванията откриват, че загубата на тегло провокира понижаване както хъркането, по този начин и признаците на обструктивна сънна апнея.

5.            Опитайте извършения за уста

В допълнение към упражненията като цяло, помислете за извършения за уста, с цел да спрете хъркането. Клинично тези извършения са известни като орофарингеални извършения и е открито, че дейно стопират хъркането.
Хъркането може да е симптом за рискови болести
Хъркането е същинска скука за близките. Невъзможно е да се мисли за спокоен и пълностоен сън край някой, който не разногласието да хърка през...
Прочети повече
Упражненията за уста включват неведнъж придвижване на езика и елементи от устата по способи, които укрепват мускулите на езика, мекото небце и гърлото.

6.            Откажете пушенето

Пушенето на цигари е обвързвано със усилване на хъркането. Обратната страна също е вярна: отказването от тютюнопушенето може да помогне при казуса с хъркането. Децата на родители, които пушат, хъркат повече. Ако пушите и забележите хъркане при децата си, отказването от тютюнопушенето може евентуално да им помогне да спрат хъркането.

7.            Не пийте алкохол преди лягане

Алкохолните питиета освен усилват хъркането, пиенето преди лягане може даже да провокира сънна апнея при хора, които нямат това разстройство. Ефектът на алкохола върху хъркането и съня е подвластен от дозата, тъй че в случай че постоянно пиете няколко питиета, започнете с намаляването на този брой. Помислете да изключите изцяло алкохола.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР