Ако ГЕРБ - СДС и ПП-ДБ беше коалиция щеше да

...
Ако ГЕРБ - СДС и ПП-ДБ беше коалиция щеше да
Коментари Харесай

Явор Божанков: Този парламент ще функционира без доверие между ГЕРБ - СДС и ПП-ДБ

Ако ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и ПП-ДБ беше коалиция щеше да е ясно кой кого назначава. Но тъй като не е има разисквания всеки ден. За не малко законопрокети ГЕРБ намира болшинство с други политически сили. Ние няма по какъв начин да им държим сметка, тъй като няма коалиция. Има ясна стратегия и е значимо за главните цели - еврозоната, Шенген, ПВУ, правосъдна промяна - да има базово единодушие по какъв начин би трябвало да наподобяват тези законопроекти. Това изясни Явор Божанков от коалиция " Продължаваме промяната - Демократична България " в ефира на Българска национална телевизия.

По думите му няма вест, че няма доверие сред ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и ПП-ДБ. И добави, че по този метод ще действа този парламент.

Депутатът разяснява и желаната от " Продължаваме промяната - Демократична България " оставка на Борислав Сарафов като и. д. основен прокурор.

" Това болшинство във Висш съдебен съвет единствено преди месеци с подигравка приемеше настояванията за отстраняването на Иван Гешев. За една вечер го гласоподаваха. Този състав на Висш съдебен съвет е с изминал мандат. Показа, че в тази комплицирана обстановка, със кавги в правосъдната система създава още кавги. С избора на Сарафов демонстрираха, че има потребност сериозна смяна. И Гешев и Сарафов приказват за непрекъсната политическа интервенция в правосъдната система. Ако това е правилно би трябвало да забележим по какъв начин да се намесим. Първата поръчка на Сарафов е тревожна - сподели, че ще преразгледа настояванията за имунитетите на депутатите ", добави Явор Божанков.

Божанков удостовери, че Даниел Лорер ще бъде номинацията на ПП-ДБ за еврокомисар. " Това е наша кандидатура и тя е повече от сериозна. Не можем да приказваме от името на Европейската комисия или ГЕРБ. Оценили сме качествата на този претендент и считаме, че е подобаващ за тази позиция.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР