Ако е необходимо, Израел ще действа срещу Иран, а не

...
Ако е необходимо, Израел ще действа срещу Иран, а не
Коментари Харесай

Нетаняху размаха парче дрон пред иранския външен министър и предупреди: Не си играйте с решимостта на Израел

Ако е належащо, Израел ще работи против Иран, а освен против съдружниците му в Близкия изток. Това съобщи министър-председателят на страната Бенямин Нетаняху , на конференция по сигурността в Мюнхен, Германия. Той още веднъж акцентира, че за Техеран е най-голямата опасност за света, съобщи Ройтерс.

Предупреждавайки Иран да се въздържа от въоръжена експанзия, Нетаняху размахваше парче дрон, пристигнал от Сирия и свален предходната седмица на израелска територия.

" Господин Зариф, разпознавате ли това? Би трябвало - ваше е ", обърна се министър председателят към иранския външен министър Джавад Зариф и продължи: " Не се опитвайте да изпробвате решимостта на Израел ".

Той акцентира, че " Израел няма да разреши иранският режим да надене на врата ни терористична примка ".

Активното присъединяване на Иран в спора в Сирия ще промени решението на Израел да не се намесва, сподели той и добави: " Ако (президентът Башар) Асад допусне проникването на Иран на територията на Сирия, това ще промени позицията ни ".

Според израелския министър председател Иран се пробва да сътвори империя, която обкръжава Близкия изток от юг в Йемен, и сухопътен мост от Иран към Ирак, Сирия Ливан и линията Газа.

Израел ще използва всички сили, с цел да не може Иран да работи в Сирия, сподели още израелският министър председател.

" Иранските планове в Сирия са напълно ясни. Иран желае да сплоти Техеран и Тартус и да сътвори една страна. Израел ще възпре Иран в опитите му да продължи военните дейности в Сирия ", съобщи министър председателят. По данни на израелските специфични служби Техеран се стреми да сътвори бази в Сирия, добави той.

" Има един позитивен фактор - това (действията на Иран) сближи араби и израелци и може би по този метод ще успеем да реализираме мир сред израелци и палестинци ", предвижда той.

Нетаняху изрази съболезнования към околните на починалите при днешната злополука в Иран. Но държанието му провокира реакция от намиращият се в залата в Мюнхен ирански външен министър.

Техеран отхвърля да има дронове, оръжия и бази в Сирия, като споделя, че е изпратил единствено военни съветници в помощ на силите на Асад.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР