Ако достатъчно много хора се заразят, те ще останат носители

...
Ако достатъчно много хора се заразят, те ще останат носители
Коментари Харесай

Известен пулмолог: Заразят ли се много хора с коронавирус, той ще повтори следващата зима

Ако задоволително доста хора се заразят, те ще останат носители на ковид и идната зима епидемията ще се повтори. Това съобщи пред Българска национална телевизия доктор Александър Симидчиев.
Симидчиев, който е пулмолог, беше безапелационен, че в случай че хората слушат и съблюдават карантина, не излизат и не се струпват дружно, няма потребност от изключително състояние. Въпросът е дали съблюдават или не.
На днешния постоянен брифинг за ковид стана ясно, че нощес полицията е арестувала четирима водачи на ТИР-ове в Сливница, тъй като е трябвало да стоят под домашна карантина 14 дни, откакто са се върнали от рискови дестинации, само че са били хванати да седят на заведение вечерта.
Рискът за хората е, че колкото си по-възрастен, толкоз е по-вероятно да имаш проблем. Причината е, че може да имаш и даже скрити проблеми - да вземем за пример със сърцето.
Лекарят разяснява и известната към този момент поговорка, че в случай че си поемеш въздух, задържиш за 10 секунди без проблем, без раздразнение и без да те избива на кашлица, значи не си инфектиран. Не съм видял медицински данни отвън Фейсбук, сподели той. И посочи – няма по какъв начин този самобитен тест да е повсеместен. Ако приказваме да вземем за пример за състезател, който поради подготовката си може да си задържи дъха даже за минути, по какъв начин ще е съответстващо той да се тества за 10 секунди, откакто в случай че още признаците му са леки, ще издържи без проблем.
Стана ясно и, че от понеделник, 16 март, Русия стопира всички полети от и до Европа, като се изключи постоянните полети от европейските столици, които ще кацат и ще се обработват единствено на терминал F на летище " Шереметиево ".
Още: " Възрастта на откритите заболели от ковид в България - от 24 до 89 години "
Още: " Коронавирус: Статистическата картина в Европа и по света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР