Ако доживея рождения си ден през ноември, ще черпя. Веднъж

...
Ако доживея рождения си ден през ноември, ще черпя. Веднъж
Коментари Харесай

Джони Пенков е в съзнание, но трудно общува

" Ако доживея рождения си ден през ноември, ще черпя. Веднъж към този момент се случи знамение, нека стане отново, оптимист съм. " Това сподели артистът Джони Пенков, който повече от година мъчно се възвръща след интервенция на гръбначния прешлен, с която докторите Асен Цеков и Марин Генов го избавиха от инвалидната количка.

" То хубаво, обаче в този момент организмът му е много изтънчен и би трябвало да се пази и от ковид, въпреки че като беше в по-добра форма, го имунизираха ", сподели пред вестника най-хубавият му другар Джеки Стоев. Месеци наред радиоинженерът беше на легло и не можеше освен да се придвижва, само че и да се храни обикновено от болежка.

" Счупих си прешлен на гръбнака, откакто паднах на стълбите. И това нещо продължи толкоз дълго, че чак не помня от болкоуспокояващите от по кое време тъкмо почна всичко ", показа ни, когато бе в по-добра форма Джони Пенков. Имало заплаха озвучителят на над 150 документални кино лентата, работил с Радой Ралин и Тодор Колев, да остане на инвалидна количка вечно, само че " положителните доктори ", както назовава спасителите си, създали чудото за него точно в Страстната седмица, написа уеб сайтът Flagman.bg.

" Чудо се случи с мен. Дължа живота си на златните ръце на тези доктори. Благодарение на тях въпреки всичко ще вървя. Вярно, че ден след ден и това възобновяване няма да е за месец-два, а за доста повече, само че съм оптимист. Има вяра и за мен ", показа тогава той.

През цялото време до Пенков бдят децата му - синът Тодор и дъщерята Ива, които са от двата разнообразни брака. Децата се редували край леглото му и не го оставали и за минута самичък. Актрисата Мирослава Стоянова, която изигра Лила от " Тютюн " и е първата му жена, също се грижи за Джони. От време на време поради мощните болкоуспокоителни артистът въобще не знаел къде се намира или непрекъснато спял.

" Винаги съм бил огромен оптимист и това ме е спасявало в тежки моменти. Та още съм детски, в случай че мога да кажа по този начин. И, да, най-важното в тези последни години на пандемия за мен е, че не съумях да умра. Имах цялостната опция, само че не се стигна до такава степен. Това не е ли знамение ", пробва да се майтапи режисьорът преди няколко месеца.

Малко прочут е персоналният живот на Пенков. С актрисата Мирослава Стоянова се срещат в Смолян. Тогава Рангел Вълчанов почнал да слага пиеси в локалния спектакъл и поканил Джони Пенков да оправя звуковите уредби. Дошъл и Христо Илиев-Чарли. Той и Джони живеели в една стая. Любовта на Джони с Мирослава почнала, когато тя била разпределена в Смолянския спектакъл. Бракът им изтраял 7 години. Синът им Тодор дълго време живя в Германия, преди този момент във Франция, където приключи художествената академия, а след това се реалокира в Берлин. Джони има и щерка Ива, която е от втория му брак с Дениз Герганова, инженер. " Малко преди 10 ноември с щерка ни Ива отпътуваха в Австрия с желание да емигрират в Съединени американски щати. Дадох им 200 $, обаче не знаех за техните проекти. Но им харесало във Виена и останаха там ", изясни в изявление Пенков. Наскоро Дениз се върна в България и направи студио за аудиокниги.

Записана е съвсем цялата българска класическа литература, всичко за матурите и други неща. Самият Джони също записваше своя глас, като четеше национални песни, които с години събира. Дъщерята, която е социолог, оказва помощ в студиото, другояче в другото време живее повече в Австрия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР