Ако детето ви седи по този начин, накарайте го да

...
Ако детето ви седи по този начин, накарайте го да
Коментари Харесай

Ако детето ви седи по този начин, накарайте го да спре! Вижте защо!

Ако детето ви седи по този метод, накарайте го да спре! Вижте за какво!

Пораствайки, нашите деца се научават да седят, да пълзят и да вървят. През първата година от живота, сядането за децата е най-важният метод за развиване на мускулите. В седнало състояние, тялото на дребното дете се приготвя скоро да се изправи на крайници.

Лекарите от Детския медицински център в Пенфийлд, Съединени американски щати открили, че децата в по-голяма възраст доста постоянно седят във „ W “-образно състояние, като разполагат краката си в разнообразни направления. Според медицинските проучвания, това е най-опасната поза за децата.

Учените от университета в Луисвил означават, че точно в тази поза най-често седят децата с церебрална парализа – тази поза изисква минимум мускулна мощ.

Както и да е, тази обстановка може да бъде доста рискова за здрави деца: мускулите на децата могат да не се развият задоволително, което води до съществени проблеми със ставите и гръбначния дирек в по-зряла възраст.

Ако детето ви към момента седи във „ W “ -образна поза, не му позволявайте да седи прекомерно дълго по този начин. Kоленете и бедрата на бебето могат последователно да стартират да порастват погрешно. Особен проблем могат да основат ходилото и седалищният мускул.

Продължителното седене в това състояние като цяло може да дестабилизира мускулатурата на растящия организъм.

За благополучие, децата се учат много бързо. Най-добре е да приучите бебета да сядат с прави крайници напред или в йога поза. В краен случай можете да сгънете краката и да ги обърнете в една посока. Така детето ще може умерено да завърта тялото си, а мускулите и ставите му ще порастват вярно.

Много значимо е родителите и възпитателите да не пропуснат този миг. Справянето с проблемите на гръбначния дирек и ставите по-късно е много мъчно.

Проблемите със здравето постоянно идват от детството и точно през този интервал е доста значимо да ги спрем. Споделете тази потребна информация с приятелите си.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР