Ако депутатите не конституират парламент, може да се стигне до

...
Ако депутатите не конституират парламент, може да се стигне до
Коментари Харесай

Радев: Ако не конституират парламент, може да се стигне до пълен блокаж на държавата

" Ако депутатите не конституират парламент, може да се стигне до цялостен блокаж на страната ", съобщи от Брюксел президентът Румен Радев. 

" Аз чакам народните представители да изпълнят дълга си към българските жители и към страната и да конституират парламент, тъй като проблемите, които би трябвало да се вземат решение са доста, доста закони чакат, освен закони. Виждате, че значими държавни органи и то, конституционно открити, като Висш съдебен съвет, Инспектората, Конституционен съд, Българска народна банка работят в повърхностен състав или с изминал мандат, тъй като предходни парламенти не са изпълнили своето обвързване да попълнят техния състав. Ако по този начин продължаваме, ще доведем до цялостен блокаж на страната ", предизвести Радев.

Запитан за думите на конституционния арбитър Янаки Стоилов, че президентът може да даде мандат за ръководител на Народно събрание, даже и в случай че Народното събрание не успее на избере никой за поста, той отговори, че може да го направи, когато им структурирани парламентарни групи.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР