Ако дадем на Украйна бойна техника и въоръжение, което да

...
Ако дадем на Украйна бойна техника и въоръжение, което да
Коментари Харесай

Каква военна помощ дават западните държави на Украйна

Ако дадем на Украйна бойна техника и въоръжение, което да употребява против съветския агресор, ще ни трансформира ли това в цел? Ще бъде ли България забъркана във война?

Преди това Владимир Путин има десетки други цели, демонстрират данните за военна помощ от западни страни, събрани в комфортна таблица от " Файненшъл Таймс ".

Само две европейски страни и членки на НАТО не са в тази таблица, тъй като не са изпратили нищо на обсадената от московския деспот страна, с изключение на филантропична помощ - България и Унгария. Кирил Петков и Виктор Орбан са единствените европейски водачи, които отхвърлят да оказват помощ с военна техника.

Близките географски до Русия Финландия и Швеция, които не са членки на НАТО (и надлежно не са предпазени от член 5) са посмели да изпратят бронебойни оръжия, артилерия, боеприпаси. Естония, Латвия и Литва, които на хартия имат по-малка войска от България и са били окупирани от Русия в предишното, също са се престрашили.

Ето и цялостната таблица:

https://www.clubz.bg/uploads/2022/03/помощ на запада за украйна.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 900 " height= " 994 " />
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР