Ако човек направи усилието да погледне отстрани случващото се в

...
Ако човек направи усилието да погледне отстрани случващото се в
Коментари Харесай

Барби, Ариел и Тамагочи: Носталгията ще заработи милиарди през това лято

Ако човек направи усилието да огледа в профил протичащото се в нашия свят през лятото на 2023 година, може умерено да си каже, че 90-те в никакъв случай не са си тръгвали. И не, не става дума за българския обществено-политически живот, въпреки че констатацията е вярна и там.

Когато става дума за развлечения и потребителски артикули, тази година несъмнено бизнесът залага съществено на носталгията.
 Nokia 3310 буди вълна от носталгия, откакто се завърна на пазара
Nokia 3310 буди вълна от носталгия, откакто се завърна на пазара

Устройството се продава за 49.99 паунда

Контекст : За най-активните консуматори - милениълите и Gen Z, 90-те са детство и юношество - интервал от живота, към който обичайно се гледа с розови очила.

Сега това е изключително мощно изразено: " Пандемията раздруса мнозина и носталгията е една самобитна котва. Може да има доста отрицателни страсти във връзка с сегашното, изключително във връзка с технологията и стопанската система и носталгичните артикули носят малко облекчение ", разяснява пред Axios Нийл Саундърс от аналитичната компания GlobalData.
 Nintendo навлезе с
Най-успешната компания за видео игри навлезе с гръм и тропот в киното

Филмът за Супер Марио е първи сериозен опит за нея да излезе от удобната зона

Детайли : По-долу ще видите един неизчерпателен лист на новото, което е добре забравено остаряло:
" Малката нимфа " на Disney трансформира в игрална лента класическата анимация от 1989 година и, макар екстравагантния си избор на артисти, е хит; Той гони по триумфи " Super Mario Bros. Филмът " - а Супер Марио е обичан воин от игрите на Nintendo още от 80-те; Предстоящият филм за куклата Барби също наподобява ориентиран колкото към дребните момиченца, толкоз и към техните майки. Gap пусна и серия (непоносимо) розови облекла и аксесоари особено за премиерата; Предстоят още филми за костенурките нинджа, трансформерите, Индиана Джоунс и други познати лица за всички до 40 г.; NBC пуска риалити шоу под марката на паметните детски колички Hot Wheels; Bandai Namco пуска ново Tamagochi, което дори има метавселена, в която обособените консуматори ще могат да срещат своите питомци във виртуални светове. Звучи като Pokemon без насилието, само че и самият Pokemon е част от златните мемоари на младите възрастни, тъй че - точка за японската компания.
Още нещо: Много прекрасен, акуратен и не толкоз добър за превод на български език е маркетинговият термин за милениълите и Gen Z - kidults, т.е. пораснали деца.
 Снимка 622582
Източник:

От друга страна : Автентичността е значима за младите консуматори и множеството от тях безпогрешно усещат фалша - и го санкционират с портфейлите си.

Затова и за марките ще е доста значимо не просто да " яхват " носталгията, само че и да комбинират мощните страни на предишното с тези на сегашното. А това не е лесна задача.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР