Ако Бюджетът на ДОО бъде одобрен, част от обезщетенията за

...
Ако Бюджетът на ДОО бъде одобрен, част от обезщетенията за
Коментари Харесай

Министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова: Увеличението на пенсиитe ще e факт от средата на годината

Ако Бюджетът на ДОО бъде утвърден, част от компенсациите за майчинство може да бъдат изплатени със задна дата. Това съобщи в студиото на „ На фокус ” министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова. Увеличението на пенсиите пък ще стане факт от средата на годината. През тази година в хазната на ведомството са постъпили 235 млн. лева повече, акцентира общественият министър.

Шалапатова разяснява и тематиката за тайната осиновяването. По думите ѝ тя би трябвало да отпадне, а мярката е закъсняла. Промените в законодателството в тази посока са на разискване в Народното събрание, като и ГЕРБ-СДС, и ПП-ДБ ги поддържат. Амбицията на ведомството е до края на 2024 година да бъдат закрити домовете за медико-социални грижи, където отглеждат деца на сред 3 и 5 години, съобщи Шалапатова.

Тя изясни и за какво е наредила промяна на ръководителя на Агенция „ Социално подкрепяне ”. По думите на отрасловия министър задачата е обществените служащи да бъдат висококвалифицирани експерти. „ Това не се наблюдаваше. Имаше голямо напрежение в системата ”, сподели Шалапатова като уточни, че новият началник се споделя Надя Танева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР